Geliefde vrijwilliger die zich inzette voor mensen onverwacht overleden: “Jörgen zal heel erg gemist worden”

Jörgen Noens, de bezieler van de actie Meise Schenkt en andere initiatieven voor mensen die het moeilijk hebben, is plots overleden. Hij was 45 jaar. Zijn dood komt zwaar aan in Meise. Het regent dan ook steunbetuigingen voor de familie en vrienden.

Noens (centraal op de foto, red.) zette zich via de actie Meise Schenkt in voor heel wat goede doelen. Onder andere voor de inzamelactie voor vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook voor inwoners van Meise die het moeilijk hebben. Zo wordt met eindejaar een nieuwjaarsdiner met drie gangen mogelijk gemaakt voor hen door vrijwilligers. Maar hij zette ook zijn schouders onder de Sinterklaasactie en de andere initiatieven van Meise Schenkt.

Noens zat ook jarenlang in de gemeenteraad voor Vlaams Belang maar was nu al een hele tijd niet meer politiek actief.

Ook bij Meise Schenkt, waar hij de diverse werkgroepen coördineerde, wordt verslagen gereageerd. Vrijwilligster Ann Van Dievoet meldde het nieuws in een aangrijpend bericht op de Facebookpagina van Meise Schenkt: “Met verslagenheid en grote droefheid delen we jullie het onverwachte, plotse overlijden mee van onze voorzitter Jörgen Noens. Zijn onmetelijke inzet en gedrevenheid voor Meise Schenkt zijn van onschatbare waarde. Hij zal heel erg gemist worden. Meise Schenkt zal nooit meer hetzelfde zijn. We delen mee in het verdriet bij zijn familie en vele vrienden bij die onnoemelijk verlies. Rust zacht, lieve Jörgen.”

Noens overleed in zijn slaap en laat vier kinderen na. Hij zou op Kerstdag 25 december 46 jaar zijn geworden. Meise Schenkt zal dankzij zijn inzet nog verder uitbreiden. Het Huis van het Kind Meise en Meise Schenkt starten zo in januari 2024 met een eigen Babytheek in de gebouwen van de voormalige OCMW-campus in Wolvertem. Een Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Meise Schenkt organiseert ook inzamelacties voor de Fietsbieb, waar kinderen tweedehandsfietsen kunnen lenen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise