Zondag 24ste Roosdaalse Sneukeltocht

Op zondag 22 mei wordt de 24ste Sneukeltocht in Roosdaal opnieuw georganiseerd. Na twee jaar een coronaproof editie gaan ze er dit jaar opnieuw voor een volwaardige editie. Sneukelen is West-Vlaams voor snoepen.

Het “gesmokkel” wordt bij ons vertaald in een etentje bestaande uit vijf gangen. Het specifieke aan het etentje is dat elk van de gangen op een verschillende plaats wordt aangeboden. De mensen die ervoor inschrijven worden dan ook verzocht om zich al wandelend of fietsend via een uitgestippeld parcoers doorheen ons heuvelachtig deel van het Pajottenland, te verplaatsen van de ene lekkernij naar de andere.

De deelnemersbijdragen werden lichtjes gewijzigd: €17,00 voor volwassenen en €8,00 voor kinderen (van 4 tot en met 12 jaar). De kleinsten doen gratis mee. Daarnaast is er dit jaar ook terug de speciale deelnameprijs voorzien voor mindervaliden, €11,00.

Reeds voor de 21ste keer doet de accommodatie van het Proefcentrum Pamel (in de volksmond beter gekend als de Tuinbouwschool) dienst als vertrek- en aankomstplaats (ontbijt en dessert). In boerderij De Hoeve van het MPC Sint-Franciscus te Strijtem wordt dit jaar het aperitief geschonken. De deelnemers krijgen er een glaasje schuimwijn met lekkere hapjes aangeboden. Voor de kinderen zal Huis van het Kind zorgen voor wat animatie. De andere stopplaatsen zijn de nieuwe feestzaal Den Broebel waar de soep geserveerd wordt en de jaarlijkse wedstrijd plaatsheeft en zaal “Ons Huis” te Pamel waar men de warme maaltijd kan nuttigen.

Praktisch kunnen de deelnemers vrij vertrekken tussen 8.30 en 11.30 uur. Inschrijven kan vanaf via www.roosdaal.be of inge.vanderstappen@roosdaal.be – 054 89 13 543 en dit tot en met vrijdag 20 mei 2022 (10.00 uur). Indien er dan nog plaatsen vrij zijn, is het nog mogelijk in te schrijven tot en met zaterdag 21 mei 2022 (20.00 uur) via het gsmnr. 0497 73 24 38.

Topartikels editie Ninove-Dender