Bezoek de lokale producenten via fiets- of wandeltocht

Op zondag 22 mei stellen de ‘korte keten’-bedrijven in Meise hun deuren open voor bezoekers en kom je al proevend meer te weten over de lokale teelten.

“Je kan doorheen Meise twee wandelingen of één fietstocht volgen en kennis maken met de verschillende bedrijven”, zegt schepen van Lokale Economie Jorn Lathouwers (LB+). “De producenten voorzien die dag een rondleiding of een lekker proevertje. Via de tocht ontdek je ook de mooie natuur in Meise.”

Je kan bij acht bedrijven terecht: Plantentuin Meise, Oxfam Wereldwinkel, OppemPlant, De Klepper, Pitteshof, Grondwitloof De Valck – De Roos, Hof Ter Dreef en Jonathan De Cock

Een volledig overzicht van alle ‘Korte Keten’-bedrijven vind je op www.meise.be. Meer informatie per producent vind je eveneens op de website met een plattegrond van de verschillende routes.

Het gaat om een project van Lokaal bestuur Meise in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant. “Korte ketenproducten hebben alleen maar voordelen”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu Vlaams-Brabant. “Korte ketenproducten zijn immers kwaliteitsproducten, duurzaam en ambachtelijk gemaakt en met beperkte voedselkilometers. Dat is goed voor mens en milieu. Bij aankoop steunt men de lokale economie en dat komt de hele regio ten goede. Zowel de provincie als lokaal bestuur Meise geven hiermee een sterk signaal van verantwoord, ecologisch en economisch ondernemen.”

Meer info via deze link

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise