Kattemwandeling met onderweg ‘vrieje verhalen’

Team Kattem organiseert op 4 september een wandeling door het Roosdaalse gehucht met onderweg bijhorende straffe verhalen. Na een eerste succesvolle wandeling waarin de geschiedenis van het dorpje en haar inwoners onder de loep werd genomen, gaan de leden van Team Kattem nu een stapje verder en zetten ze de rol van Kattem in de wereldgeschiedenis in de verf met vijftien nieuwe verhalen.

“We willen natuurlijk alles veilig laten verlopen en voorkomen dat mensen samenstromen”, zegt Annie Schets van Team Kattem. “Daarom werken we deze keer niet met vertellers, maar werden verhalen vooraf ingelezen en kunnen mensen ze via een QR-code in het wandelboekje, of later thuis op het YouTube kanaal van het team beluisteren.”

“Zo kan iedereen op zijn eigen tempo de gloednieuwe wandeling beleven”, vult teamgenoot Els Leemans aan. “Aankomen loont overigens de moeite, want voor 10 euro inschrijvingsgeld krijgt iedereen twee lekkere broodjes pens. Ook onderweg verrassen we met de toegang tot een pop-up zomerbar met springkastelen, een stuk fruit, een dessertje en een ijsje. Kinderen betalen slechts 5 euro voor hetzelfde, alleen voorzien we voor hen een hotdog.”

Wie niet graag meewandelt, is overigens even welkom om iets te eten of drinken. Daarmee steun je ook de Rett Syndroom Vereniging vzw. Vertrekken kan op 4 september tussen 10 en 14 uur. Info over inschrijvingen voor de Kattemwandeling via www.kattem.be.

Topartikels editie Ninove-Dender