Olympische atlete Noor Vidts gehuldigd op stadhuis

Het stadsbestuur van Vilvoorde heeft meerkampster Noor Vidts in de bloemetjes gezet voor haar puike prestatie op de Olympische Spelen begin deze maand. Vidts (25) eindigde op een erg knappe vierde plaats op de zevenkamp in Tokio. “Het is fijn om te horen dat zoveel mensen gekeken hebben en er zo van genoten hebben.”

Op vijf van de zeven onderdelen van de olympische meerkamp wist Vidts haar persoonlijk record te verbeteren. Na dag één lag ze zelfs op medaillekoers en stond ze in de tussenstand voor winnares Nafi Thiam. Vidts strandde uiteindelijk op de vierde plaats, op slechts 19 punten van de bronzen plak. Voor die bijzonder mooie prestatie heeft de Vilvoordse atlete maandag felicitaties van het stadsbestuur ontvangen.

“Dit is zeker fijn. Niet iedereen krijgt die eer”, lacht Vidts. “Ik ben al wat gerecupereerd en een beetje op vakantie geweest ook. Mijn prestaties hebben wel wat impact gehad. Ik heb heel veel mailtjes en berichtjes gekregen van mensen die zeiden dat ze het het heel fijn vonden om naar mijn wedstrijden te kijken. Ze zeiden ook dat mijn interviews heel leuk waren (lacht).”

Vidts hoopt dat jongeren een beetje meer geïnteresseerd in atletiek zijn geraakt door haar toedoen. “De huldiging bij mijn club VAC was alleszins heel plezant. Er waren toch kinderen die gebleven waren en een handtekening vroegen. Ik hoop dat er nog wat meer jongeren aan atletiek willen doen en zeker aan de meerkamp want dat is toch heel leuk om te doen (lacht).”

Zelf kijkt ze een paar weken later nog altijd tevreden terug. Er is geen zweem van ontgoocheling omwille van de net gemiste medaille. “Als iemand op voorhand had gezegd dat ik vierde zou worden op de Olympische Spelen zou ik het niet geloofd hebben. Ik ben enorm tevreden. Ik kijk er echt heel fijn op terug. Als ik de beelden zie van mezelf tijdens de wedstrijden krijg ik kippenvel.”

Of ze nu meer herkend wordt op straat? “Ikzelf merk dat niet zo. Het zijn eerder de mensen die bij mij zijn die zeggen: ‘Die heeft u herkend’ (lacht). De voorbije weken heeft de atlete ‘relatieve rust’ genomen. “Ik heb nog een beetje getraind, maar niet te veel. Dit jaar loop ik enkel nog de 100m horden op de Memorial Van Damme. Dat is mijn laatste wedstrijd en dan is het toewerken naar volgend jaar.”

“We zijn bijzonder fier op onze olympische Noor Vidts”, zei Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Vooruit). “Het was een grensverleggende prestatie. Ook de olympische gedachte is bij Noor aanwezig: beter deelnemen dan winnen. Ze genoot van elk moment in Tokio, dat zagen we.”

Bonte benadrukte ook de rol van Vidts – en ook van de Vilvoordse tennisster Allison Van Uytvanck – in het openbreken van ‘de kleine mannenbastionnen’ om meer kansen te kunnen bieden aan meisjes om aan sport te doen. Hij beloofde ook om bussen in te leggen vanuit Vilvoorde naar de wedstrijden van Vidts op de Olympische Spelen in Parijs.

De atlete mocht het Gulden Boek van de stad nog ondertekenen en ontving ook enkele cadeaus.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise