Vaccinatieteams komen naar de wijken

Omdat Grimbergen achterop hinkt wat de vaccinatiegraad betreft komen er vaccinatieteams naar de wijken. In Strombeek-Bever en de Borcht kan je je ter plekke laren vaccineren tijdens twee vaccinatiemomenten op 30 en 31 augustus.

“In onze gemeente zijn 79 % van de volwassenen volledig gevaccineerd, terwijl dit voor Vlaanderen reeds 88% is”, zegt schepen van Welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA). “Via dit extra aanbod kunnen we de mensen die nog niet in het vaccinatiecentrum van Wemmel geraakten, toch de kans geven om zich nog te laten vaccineren. Een ruime vaccinatiegraad biedt extra veiligheid naar onze inwoners en vooral ook naar de meest kwetsbare personen in onze gemeente.”

“Zowel de eerstelijnszorg Grimbergen als het gemeentebestuur waren vragende partij om de omgevingen binnen onze gemeentelijke contouren waar we met de vaccinatiegraad niet de optimale cijfers halen, een ondersteuning te geven door bijkomende vaccinatiemomenten vast te leggen”, aldus burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

In Strombeek-Bever en Borcht kan je je ter plekke laren vaccineren tijdens twee vaccinatiemomenten. In Strombeek is dat op 30 augustus 2021 van 15 tot 18 uur in de Sporthal (Soenzaal), Singel 57, in de Borcht op 31 augustus 2021 van 10 tot 13 uur in de feestzaal van sporthal Borcht: Gebroeders Belstraat (geen huisnummer) in Grimbergen. Een afspraak maken is niet nodig. Zaterdag 4 september kan je met al je vragen over het COVID-vaccin aankloppen bij het infopunt op de Grimbergse jaarmarkt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise