Twintig lopers uit Roosdaal liepen 10 miles Antwerpen.

Op zondag vond de vijfde sponsorloop plaats ten voordele van de projecten van het MPC Sint-Franciscus in Bulgarije. Twintig lopers namen deel aan de 10 miles in Antwerpen, waaronder één marathonloopster.

Ze lieten zich sponsoren per kilometer en steunen daarmee voorzieningen voor kinderen en volwassenen met een handicap in Bulgarije.

De sportraad en het gemeentebestuur van Roosdaal legden ook dit jaar busvervoer in naar Antwerpen, waar de lopers dankbaar gebruik van maakten.

Op vrijdag 20 mei wordt de cheque met de opbrengst overhandigd aan de werkgroep Bulgarije van het MPC Sint-Franciscus in aanwezigheid van lopers en sponsors.

Initiatiefnemers Marc Nieuwborg en Véronique Beeckmans kijken tevreden terug op de voorbije vijf deelnames aan de 10 miles. Heel wat sportievelingen uit Roosdaal en omstreken namen reeds deel aan de sponsorloop, zodat een heus netwerk ontstond.

Er werd dan ook geklonken op het eerste vijfjarig jubileum en tegelijk kijken ze reeds uit naar de volgende deelname in 2017.

Wie meer wil weten over deze projecten, kan terecht op de website of Facebook van het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal.

(Foto’s: Jacky Delcour)

2016-04-17 Antwerp 10 Miles & Marathon  (11)a

Topartikels editie Ninove-Dender