Oudste gedeelte Keperenberg sluit vanaf september

Op basis van recent onderzoek en de historiek van de staat van het dak van het vroegere recreatiecentrum in Itterbeek, besliste het schepencollege van Dilbeek om het oudste gedeelte vanaf september 2016 te sluiten.

De nieuwe zaal en de balletzaal blijven wel toegankelijk en open voor alle activiteiten. Hoewel er geen acuut gevaar is, kan door de aanhoudende waterinsijpeling het gebruikscomfort en de (sport)veiligheid op termijn niet langer gegarandeerd worden.

Het gemeentebestuur en de vzw CCD, beheerder van de site, engageren zich om voor alle gebruikers een alternatieve locatie te vinden.

Het oudste gedeelde van Keperenberg, met o.a. de grote sportzaal, is meer dan 40 jaar oud. De voorbije jaren zijn er systematisch plaatselijke herstellingswerken uitgevoerd aan de dakdichting.

De huidige staat van het dak laat dit soort plaatselijke herstellingen niet meer toe. Het water dreigt het hout hierdoor verder aan te tasten wat uiteindelijk tot het invallen van delen van het plafond kan leiden.

Er dreigt geen acuut gevaar, maar het wordt onmogelijk om het gebruikscomfort en de (sport)veiligheid te blijven garanderen bij toenemende waterinsijpelingen. Daarom besliste het college uit voorzorg het oudste gedeelte te sluiten vanaf september 2016.

Bovendien werd ook de dragende dakstructuur (liggers) destijds niet voorzien op dragen van een dak met de huidige brandveiligheids- en isolatienormen. Beide problemen maken een volledige dakvernieuwing noodzakelijk.

Aangezien dit om een zeer grote investering gaat, staat het bestuur tussen de keuze voor een grote dakvernieuwing of volledige (ver)nieuwbouw op de site. In het kader van het opgestarte Masterplan Keperenberg-Caerenbergveld zal tegen eind 2016 duidelijk worden welke keuzes worden gemaakt en dus welke investeringen er zullen gebeuren.

Alle gebruikers en huidige huurders van het complex worden over deze beslissing ingelicht. Het gemeentebestuur en de vzw CCD engageren zich om alle organisatoren/activiteiten een alternatieve plaats te bezorgen.

Concreet zullen de sportdienst en het cultuurcentrum Dilbeek de gebruikers contacteren en in overleg met hen naar oplossingen zoeken. Alle activiteiten, zoals vergaderingen en eetfeesten, die gepland zijn in de balletzaal en de nieuwe zaal (inclusief keuken) zullen ook na september kunnen blijven plaatsvinden.

Sportgebruikers kunnen contact opnemen met de sportdienst via sport@dilbeek.be, tel 02 451 69 15, Boudewijn Vanermen, sportfunctionaris
Andere gebruikers met CCD via info@westrand.be, tel 02 466 20 30