Eva Boels en Joris Vanderborght laureaten fotowedstrijd rond tradities

Eva Boels (publieksprijs) uit Roosdaal en Joris Vanderborght (juryprijs) uit Sint-Katherina-Lombeek zijn de winnaars van de fotowedstrijd van Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei met als thema ‘tradities’.

31 deelnemers stuurden 80 foto’s in voor de opdracht ‘breng een traditie uit jouw omgeving op een leuke manier in beeld’.

Topfotograaf Jimmy Kets (De Standaard) selecteerde de foto van een nachtdropping van de Chiro van Sint-Katharina-Lombeek van Joris Vanderborght als winnaar.

‘Van alle inzendingen liet dit beeld de diepste indruk op mij na’, zegt Kets. ‘Het is een beklijvend beeld dat zoveel meer oproept dan waar het in feite over gaat. Enkel sterke beelden doen zoiets, en dit beeld doet dat in al zijn ogenschijnlijke eenvoud.’

De foto van een Roosdaalse Zomeravond in 2014 door Eva Boels kreeg meer dan 300 stemmen. Eva richtte tijdens een optreden, georganiseerd door jeugdhuis Splinter, haar lens op het publiek.

Eva en Joris krijgen als prijs een foto uit de fototentoonstelling Erfgoed & Zonen.

De ingezonden foto’s worden tentoongesteld op Erfgoeddag 2016, die in het teken van tradities zal staan.

De foto’s zijn nog te bekijken via www.erfgoedcelpz.be. De fotowedstrijd is intussen afgelopen, maar iedereen kan nog steeds foto’s van tradities doorsturen naar info@erfgoedcelpz.be.