Harley-club toont hart voor MPC Sint-Franciscus

Negen motorrijders van het Belgian Metropole Chapter, een vereniging van Harley Davidson eigenaars uit Dilbeek, zakten zaterdag 21 september, met hun Harley af naar het MPC Sint-Franciscus om twee cheques van elk tweeduizend euro te overhandigen.

De eerste cheque was de winst van de vlaggenparade, een rondrit door het Pajottenland op 21 april ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan de Harley-club. De tweede cheque was een gulle bijdrage uit de clubkas, waardoor het MPC Sint-Franciscus ‘droomprojecten’ kan realiseren. Dat zijn projecten om de kinderen en jongeren met een handicap iets extra te kunnen aanbieden, waar geen subsidies voor bestaan, zoals aangepaste fietsen of schommels, een waterbed of snoezelmateriaal.

Magneetborden en waterbed

Kris Van den Winckel, coördinator administratie en financiën, en Véronique Beeckmans, mama van één van de kinderen, mochten de cheques in ontvangst nemen.

Het geld zal onder meer dienen voor de aankoop van magneetborden in een vitrinekast voor kinderen tussen 3 en 12 jaar met een mentale handicap en gedragsproblemen. Hierdoor kan elk kind zijn of haar kamer verfraaien met persoonlijke spulletjes die veilig opgeborgen hangen in een vitrinekast die tegen een stootje kan.

Voorts wordt een waterbed aangekocht voor een nieuwe afdeling voor kinderen met een meervoudige handicap, Het Hoekhuis in Vlezenbeek.

Foto’s: Jacky Delcour