Discotheek DansSalon ondertekent charter Quality Nights

Discotheek Het DansSalon in Roosdaal is de eerste dansclub in Vlaams-Brabant die het zogenaamde charter ‘Quality Nights’ voor clubs en evenementen ondertekent. Het charter, volgens een Europese standaard, werd een jaar geleden in ons land ingevoerd en werd intussen ondertekend door veertien Vlaamse clubs en negen Vlaamse festivals (zie www.qualitynights.be).

De zaakvoerder van Het DansSalon ondertekent het charter op zaterdag 28 september samen met de gemeente Roosdaal, de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw (VAD), de intergemeentelijke preventiedienst Alcohol en Drugs Noord-Pajottenland en het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Ahasverus. 

‘Het charter streeft naar een aangenaam en levendig uitgaansmilieu waar feestgangers op een kwaliteitsvolle en gezonde manier kunnen feesten’, zegt Ivo Bernard, zaakvoerder van de discotheek.

Negen engagementen

Quality Nights-clubs en evenementen bieden de bezoekers zes verplichte basisservices aan om de gezondheid en veiligheid te bevorderen. Zo krijgt het personeel een opleiding om alcohol- en druggebonden gezondheidsproblemen te herkennen en correct aan te pakken.

De discotheek zal de bezoekers ook informeren over veilig en gezond uitgaan, gehoorschade, seksualiteit, veilig verkeer, alcohol en drugs. Voorts worden condoomautomaten, gratis drinkwater, oordopjes en een ademanalysetoestel ter beschikking gesteld en beperkt de discotheek het geluidsniveau tot het wettelijke maximum.

Ook sensibilisatie rond verkeersveiligheid en info over het openbaar vervoer zijn een verplicht onderdeel van het charter.

Het DansSalon engageert zich daarnaast voor drie extra services: twee EHBO-kasten en -ruimtes, een vestiaire en klimaatregeling.