Verjongd BCAT klaar voor ambitieus seizoen

Eind april sloten de heren A van BCAT het seizoen positief af.  Onder impuls van hun vrouwelijke coach Celine Fromholz sleepten ze met een goeie eindsprint een 8e plaats in de wacht. De ploeg stond voor het eerste opnieuw in landelijke afdeling en wil volgend seizoen bevestigen.

Maar enkele oude getrouwen namen afscheid. Jeldert Meyts, die heel zijn carriere bij de club speelde, besloot om professionele redenen te stoppen en ook Stijn Ketter haakte af na langdurig blessureleed.  Daarenboven diende de club ook op zoek naar een vervanger voor kapitein Dennis Willegems, die op z’n 36e de schoenen aan de haak ging. Werk aan de winkel dus voor het bestuur.

Nieuwe gezichten

BCAT probeert zich in landelijke te handhaven met een zeer beperkt budget en wilde vooral de gekende sfeer intact houden met spelers die in de filosofie van de club passen. Maar het huiswerk was verrassend snel klaar en zo stelde men in april al 4 nieuwe gezichten voor. Hendrik Eryatmaz (20 jaar, Nr 9, ex-Bavi Vilvoorde), Kevin Anneessens (19 jaar, nr 4, ex-Okapi Aalstar B), Mehdi El Hamzaoui (25 jaar, nr 8, ex-Machelen) en Bert Cornelis (29, nr 5, ex-Baasrode).

Coach Fromholz is tevreden met de versterkingen: ‘Monumenten als Dennis en Jeldert vervang je niet snel. Ze hadden zowel op als naast het veld een grote impact op de groep.  Maar het bestuur deed puik scoutingswerk: We legden de lat hoog en wilden verjongen maar met spelers die het ritme van landelijke kennen. Ook wilden we een bredere kern om blessures op te vangen.’

‘Vorig seizoen werkten we wedstrijden op het einde af met 6 of 7 fitte spelers en dat heeft punten gekost. Met deze vernieuwde ploeg willen we vooral snel en agressief basket laten zien aan ons trouw publiek.’ Wat de ambities betreft is de coach duidelijk: ‘Met een fitte spelersgroep moeten we de linkerkolom ambiëren. We spelen voornamelijk tegen ploegen uit Oost-en West-Vlaanderen en dat is vaak ruw basket. Maar we zijn voldoende gewapend op alle posities om het beter te doen dan vorig seizoen.’

Supporter mee

BCAT speelt haar competitiewedstrijden in de gemeentelijke sporthal in Ternat op zaterdag om 20 u 15.

Meer info op www.bcat.be of vervoeg hen via Facebook: ‘bcat’.