Speel op Straatdag was andermaal een topper!

Op zondag 20 oktober konden meer dan 800 kinderen hun hartje ophalen in het centrum van Merchtem tijdens de jaarlijkse Speel op Straatdag.

En of die organisatie van de jeugddienst Merchtem een succes was! Wegens de grote toeloop van de afgelopen jaren, werd het parcours uitgebreid met parking Krekelendries. Ook voor deze editie bleef het droog waardoor zowel de jeugdverenigingen als ouders met kinderen massaal naar de Speel op Straatdag afzakten.

Aan animatie was er alvast geen gebrek. Het centrum was zowat een grote speeltuin. Het jonge geweld kon zich uitleven op de vele springkastelen, lasershooten, ninjasterwerpen, met een katapult schieten, armbandjes & buttons maken, racen in een winkelkar, hockey spelen, op stelten lopen, van een deathride gaan, bakstapelen, kurkenmannetjes maken, in een piratenboot zitten en nog zoveel meer. Ook de bibliotheek was van de partij deze keer, met een kabouterwandeling en voorleesmoment.

De jeugddienst kon dit uiteraard niet alleen. De Speel op Straatdag verliep in samenwerking met de gemeente, KAJ Peizegem, KSA, KLJ, Scouts Juventa, Jeugdhuis Ifigineia, Koninklijke Steltenlopers Merchtem, Hockey Club Blue Sox en de jeugdraad Merchtem. (eb)