Provincie investeert in fietssnelweg F221 in Asse

De provincie Vlaams-Brabant investeert 1.705.715,69 euro voor de aanleg van een nieuw stuk fietssnelweg tussen de Ganzeweg en de Mollemseweg in Asse. De F221 is de fietssnelweg tussen Dendermonde en Asse. In Asse sluit de F221 aan op de F212 richting Brussel. ​

De aanleg van een nieuw stuk fietssnelweg langs de F221 in Asse situeert zich tussen de Ganzeweg langs de spoorlijn en de Mollemseweg en is 1.150 meter lang.De Ganzeweg wordt ingericht als fietszone. Verderop gaat de fietszone over in een vrijliggende fietsweg. De fietssnelweg wordt aangelegd in asfalt met een breedte van 4 meter. Auto’s worden van de fietssnelweg geweerd door een middenberm met 2 bomen. Landbouwvoertuigen mogen wel op de fietssnelweg.

Ter hoogte van Kloosterbeek wordt de fietssnelweg via een nieuwe tunnel naar de oostzijde van het spoor geleid. De tunnel is een project in samenwerking met Infrabel.

Een deel van de werken tussen de Ganzeweg en Mollemseweg is al voorbereid. Het stuk fietssnelweg vanaf de tunnel is reeds afgewerkt. Het einde van deze werken is voorzien voor voorjaar 2025.

Nieuw tunnel Mollemseweg

De subsidies voor deze fietsinfrastructuur komen uit het Fietsfonds. Fietssnelwegen op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoen aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kunnen daardoor tot 100% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Meer infohttps://fietssnelwegen.be/fietssnelwegen/F221

(eb)