Opgelet voor trajectcontroles in Asse

Op 4 maart 2024 start de gemeente Asse met trajectcontroles op zone 30 en tonnage +3,5 ton (met uitzondering van laden en lossen, busdiensten, landbouwvoertuigen,.. ) in het centrum en de deelgemeenten. Deze dragen bij aan een vlotter, veiliger en vriendelijker Asse. De trajectcontroles kennen zowel bij burgers (wat bleek uit de bevragingen over mobiliteit en verkeersveiligheid) als bij het voltallige gemeentebestuur een groot draagvlak. Ze werden vastgelegd na overleg en met goedkeuring van alle fracties vertegenwoordigd binnen de gemeenteraad.

Veiligheid verhogen en zwakke weggebruiker beschermen

In de Assese dorpskernen geldt op heel wat locaties een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur en een verbod op doorgaand verkeer zwaarder dan 3,5 ton. Om deze snelheids- en tonnagebeperkingen te handhaven, rolde het bestuur op verschillende cruciale punten trajectcontroles uit. Die meten de gemiddelde snelheid over een langere afstand. Rij je te snel tussen de meetpunten? Dan wordt je nummerplaat doorgestuurd naar de politie en mag je een boete verwachten.

Op de volgende plekken worden trajectcontroles ingevoerd:

  • Traject 1: Kobbegem, Ganzenbos – Langestraat
  • Traject 2: Asse-centrum, Muurveld – Boekfos – Bloklaan
  • Traject 3: Bekkerzeel, Schutstraat – Boterberg
  • Traject 4: Asbeek, Asbeekstraat – Kespier – Varent
  • Traject 5: Mollem, Kasteelstraat
  • Traject 6: Relegem, Dorpsstraat – Poverstraat
  • Traject 7: Zellik-centrum, Brusselsesteenweg

Er wordt ingezet op handhaving van de regels. Het doel is vooral om ervoor te zorgen dat iedereen met een aangepaste snelheid rijdt. Op die manier is het veiliger en meer leefbaar in de dorpskernen. In Asse bevinden alle trajectcontroles zich in de bebouwde kom (met maximum 50 km/u) of in een zone 30.

Alle info over de trajectcontroles, samen met veelgestelde vragen en een overzicht van de locaties waar de trajectcontroles zich juist bevinden, vind je op www.asseschakelt.be/trajectcontroles.

(eb)