Voortaan kan je gezelschapsspellen uitlenen in de bib

Op vrijdag 1 maart pakt de bibliotheek van Grimbergen uit met een gloednieuw collectieonderdeel, namelijk ontleenbare gezelschapsspellen. In het ruime assortiment vind je niet enkel spellen om met het hele gezin te spelen, maar ook hersenkrakers en spellen voor mensen met dementie.

Wie al eens graag een gezelschapsspel speelt, kan nu ook terecht in de bibliotheek van Grimbergen. Vanaf 1 maart kunnen leden er kennismaken met een ruim aanbod van spellen voor alle leeftijden en ze ook meenemen naar huis. De collectie bevat, naast een reeks ontspannende familiespellen, ook enkele educatieve spelletjes en spellen die gericht zijn op mensen met dementie.

Net als alle andere collectieonderdelen is het lenen van de gezelschapsspellen gratis met een geldig bibliotheekabonnement. Na ontlening mag je de spelletjes vier weken houden en er kan één keer verlengd worden. Welke spellen zoal in het assortiment zitten, ontdek je op https://grimbergen.bibliotheek.be/gezelschapsspellen.

“Met ons nieuw aanbod van gezelschapsspellen hopen we niet enkel in te gaan op de vraag van de Grimbergse bevolking, maar ook enkele memorabele familiemomenten te creëren”, zegt Cultuurschepen Philip Roosen (N-VA). “De startdatum van 1 maart valt bovendien mooi samen met het begin van de Jeugdboekenmaand, die dit jaar in het teken staat van Sport en Spel.”

Het publiek dat de smaak te pakken heeft, kan zeker ook eens in het uitgebreide gamma van spelotheek De Puzzel duiken. De spelotheek is er voor alle Grimbergenaren. Ook de lokale scholen, kinderopvangcentra, onthaalgezinnen en organisaties kunnen er terecht. Naast gezelschapsspellen beschikt de spelotheek onder meer over babyspeelgoed, fantasiespellen, een keukentje, poppen, bouw- en constructiemateriaal, een speelhuisje, glijbaan en didactisch materiaal. Verjaardagsfeestje? Ontdek er de verkleeddozen en het groot speelgoed. De spelotheek is vier dagen per maand open. Voor 5 euro per jaar (2,5 euro voor personen met een vrijetijdspas) kan je twee stukken per maand lenen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise