Merchtemse Jitse Stevens in finale van Miss België 2024

Als het al begint bij de communie en ook daarna de vraag “Is het voor de boekjes?” blijft terug komen dan moet het wel zijn dat je er goed uit ziet. Jitse Stevens (18) van de Kouter in Merchtem wordt daar al jaren mee geconfronteerd en het kan niet anders dat ze er knap moet uitzien want volgende maand staat ze mooi te blinken in de finale van Miss België. Misschien wordt zij wel de opvolger van Emilie Vansteenkiste!

Jitse is haar eerste jaar bezig aan de Hogeschool Thomas More in Mechelen en studeert daar Immobiliën en Verzekeringen. “Ook daar leven ze met mij mee,” vertelt Jitse, want sinds begin 2023 heeft ze zich echt ‘gesmeten’ om haar doel, de finale van de missverkiezing te bereiken.

“Er is ondertussen al heel wat de revue gepasseerd. Na de castingdag waren er de provinciale verkiezingen en in september werd ik tweede eredame in de finale van Miss Vlaams-Brabant. Daarna werd ik geselecteerd voor de finale van de nationale verkiezing.

Dat alles kon ik goed combineren met mijn studie, ook een week Egypte in december. Nu is het uitkijken naar de grote dag op 24 februari in Plopsaland in De Panne.“ Iedereen kan Jitse een duwtje in de rug door MB24 te vermelden in een SMS en te sturen naar 6665, of via de link op de site van Miss België https://app.missbelgium.be/vote/Nationaal2024/MB24

Foto bovenaan artikel: Joeri Peeters

(eb)

Topartikels bij Goeiedag.be