Cycling Club 1785 begint aan nieuw hoofdstuk

Noem het gerust een doorstart van de wielerclub Noord-West-Brabant, de geboorte van wielerclub Cycling Club 1785. Toen voorzitter Jean-Pierre Leon afhaakte hing de club even aan het infuus maar Bart Van Mulders, al jarenlang begeleider van renners bij NWB, zocht een bestuurskern bij elkaar om de opleidingsclub van jong wielertalent te reanimeren. En met succes!

Bart Van Mulders is de nieuwe voorzitter. Verder bestaat de leiding van de club uit Eva Emmerechts, Luka Steenackers, Stijn De Backer, Jessica Jones Leroy, Joery Brion en Dirk Abrams.

“Het was geen sinecure om de leemte die Jean-Pierre achterliet te vullen, maar we zijn er in gelukt. De club kon een facelift gebruiken en meteen ook een nieuwe naam. De gemeente Merchtem was ons de voorbije jaren altijd genegen, steunde ons waar kon en daarom plaatsten we het postnummer 1785 bij Cycling Club. Net al de voorbije jaren blijven we een opleidingsclub voor jonge renners, van miniemen tot junioren en eventueel ook beloften. Doordat het voortbestaan van de club even aan een zijden draadje hing kozen verschillende junioren voor zekerheid. Alle begrip daarvoor. De meest talentvolle zijn vertrokken en die gaan zich zeker verbeterd hebben,” aldus voorzitter Van Mulders.

“Toch beginnen we het seizoen met zo’n 120 jonge leeuwen. Dat zijn er een 25 minder dan vorig jaar, maar anderzijds geeft dit meer ademruimte om ons te organiseren. Volgend seizoen komen we hier zeker sterker uit. Onze sponsors zijn gebleven, er komen nog nieuwe bij en ook ons wagenpark wordt vernieuwd. Deze club moet terug “sexy” worden en een grote familievereniging zijn waar elke renner zijn talenten kan etaleren. Competitie is daarbij niet onze hoofdambitie. CC 1785 wil een club zijn met een toffe, familiale sfeer en met respect voor iedereen,” besluit Van Mulders. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be