Merchtem United wint eerste periode in 4PB

Een paar dagen voor de burenclash tussen Eendracht Mazenzele Opwijk B en Merchtem United in 4de provinciale B – met de eerste periodetitel als inzet – sijpelde het nieuws binnen dat Juvé Mollem B na drie forfaitnederlagen uit competitie was genomen. Daardoor verloor EMO drie punten en was MU in feite al zeker van de eerste periodetitel. Toch verdrongen zich bijna tweehonderd toeschouwers rond het veld op Tesseskouter. Die kregen een erg gesloten partij te zien waarbij beide defensies het hoge woord voerden.

De eerste helft kregen de Merchtemnaren een paar kansjes en werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd voor buitenspel. Ook na de rust was er veel kick-and-rushvoetbal. In het slot ging Merchtem United nog verwoed op zoek naar de winnende treffer maar zonder resultaat.

Geen goals dus in een pittige derby waarbij de ref liefst tien gele kartons – waarvan zeven voor de bezoekers – trok en in de blessuretijd Neal Van De Perre van MU nog met een rode kaart bedacht. Verder was de sfeer opperbest en beide voorzitters, Niki De Proft en Mario Matthys, verbroederden achteraf aan de toog.

Merchtem United heeft nu de eerste periodetitel beet maar het belooft alleszins nog een spannende competitie te worden. Weldra volgt een nieuwe topper met “de schok” tegen Den Boskant Peizegem. Op 20 november zal dan uitgemaakt worden wie zich de ploeg van ’t stad mag noemen. Het laat zich raden dat die dag ook United 1785 Ultras, de beroemde 12de man van MU, van de partij zal zijn. Ook in Opwijk liet dat legioen, sirene incluis, zich zien en horen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk