Nieuwste subvariant BA.5 omikronvirus zorgt opnieuw voor meer dan 1000 mensen in het ziekenhuis en de cijfers blijven snel oplopen.

De coronacijfers stijgen opnieuw snel. In totaal liggen er opnieuw meer dan 1.000 mensen met corona in het ziekenhuis, 58 van hen hebben intensieve verzorging nodig. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano. Dagelijks worden er gemiddeld zo’n 2.765 nieuwe besmettingen vastgesteld, dat cijfer stijgt met de helft in vergelijking met een week eerder. Elke dag sterven er nu nog 5 mensen aan de gevolgen van corona

De voorbije zeven dagen werden per dag¬†gemiddeld 76 coronapati√ęnten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een stijging met 25 procent in vergelijking met de week ervoor.¬†

Er liggen¬†1.022¬†pati√ęnten¬†met een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen, dat is een stijging met 15 procent.¬†Er liggen nu¬†58¬†coronapati√ęnten op de afdelingen intensieve zorg.

Er worden nu dagelijks gemiddeld 3000 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het reproductiegetal bedroeg 1,16 (+ 6 procent) en zit dus daarmee dus al een tijd opnieuw boven de 1. Een getal hoger dan 1 betekent namelijk dat het virus aan kracht wint, een getal lager dan 1 dat het in kracht afneemt.

Topartikels bij Goeiedag.be