Kort Opwijk: Stedebouwkundige inspecteurs

De gemeente is toegetreden tot Haviland. Twee stedebouwkundige inspecteurs van Haviland hebben de eed afgelegd en zij kunnen optreden voor de gemeente. Hun prioriteitenkader is niet hagen en tuinhuisjes maar wel belangrijker zaken zoals werken die in uitvoering zijn en die waar het plan niet gerespecteerd worden, het niet naleven van voorwaarden bij afgeleverde vergunningen, recente overtredingen en recidive en overtredingen in een ruimtelijk kwetsbaar gebied zoals in een natuurgebied of zaken die te maken hebben met waterlopen e.d. “Die mensen zullen zichtbaar zijn op het terrein en kunnen met “een neutrale blik” het dossier bekijken. Ook voor de trage wegen, zal er dankzij deze inspecteurs,  een versnelling hoger worden geschakeld. Op vraag van Haviland is er ook de aanduiding van een nieuwe GAS-ambtenaar,” aldus burgemeester De Coninck. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws