Kort Opwijk: Aanpassing meerjarenplan

Halverwege de legislatuur kon burgemeester Inez De Coninck melden dat er aan het meerjarenplan ongeveer één miljoen extra investeringen worden toegevoegd. Sommige geplande investeringen vallen duurder uit zoals onder meer de heraanleg van de Singel. Nieuwe investeringen zijn de herinrichting van het Dorp in Mazenzele, fietspaden in de Verlorenkostbaan,  opwaardering van de arena, de site van de Sint-Pauluszaal  en het bufferbekken Bolstraat. Er waren ook zaken waar minder centen nodig waren dan voorzien zoals het groot project van de Neerveldstraat (niet meer voor deze legislatuur). Er zijn ook extra personeelsbudgetten voorzien en enkele extra aanwervingen. De gemeente is financieel wel gezond en er is een schuldafbouw van 5,7 miljoen euro. Geplande investeringen zoals de Vetweyde, de loods, het rioleringsproject van de Kalkestraat blijven voorzien net als de verbouwing van het Hof ten Hemelrijck. De coronacrisis bleek tot nu toe geen financieel nadeel voor de gemeente. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws