Voetbaloverzicht: Net geen stunt voor HO Wolvertem-Merchtem

Ho Wolvertem-Merchtem kampt na drie opeenvolgende nederlagen met een vormcrisis en ziet het degradatiespook weer opduiken. De verplaatsing naar het verre Oostkamp, tevens de koploper in derde nationale A, was allerminst een geschenk. Toch kwamen de bezoekers via Kenneth Laurent op voorsprong en leek een stunt lange tijd in de maak. Helaas kende de thuisploeg in het slot het geluk van de leider en maakte De Waele alsnog gelijk.

In eerste provinciale boekte Wambeek-Ternat A een logische 0-2 overwinning tegen hekkensluiter Aarschot. De bezoekers moesten echter driekwart wedstrijd wachten op de beslissing. Marchoul opende diep in de tweede helft de score en Vermeir legde even later de 0-2 eindstand vast. Dankzij deze zege wordt Wambeek-Ternat A vijfde in de stand. BOKA United A legde nummer drie, Huldenberg A , met 3-0 over de knie. Calvete zorgde op het halfuur voor de 1-0. Net na de pauze legde Ben Kassem en Foket de wedstrijd in een definitieve plooi. Ook FC Borght-Humbeek A blijft het voortreffelijk doen. Dankzij een ruime 3-0 zege Huldenberg A wordt de fusieploeg tweede. Ook KSC Grimbergen A deed een goeie zaak. Het won met 1-2 van Veltem en stijgt naar de 11de plaats.

Groot-Dilbeek A doorbreekt negatieve reeks

Na drie nederlagen op rij lijkt Groot-Dilbeek A geen rol van betekenis meer te spelen in tweede provinciale B. Leider Euro Kraainem A telt inmiddels 13 punten voorsprong. Tegen Lennik prikte Ysenbaert al na drie minuten de 1-0 tegen de netten. In de slotfase zorgde de aanvaller voor de 2-0 eindstand. Lennik wordt na dit verlies laatste. Ook Schepdaal A en Herne A kenden weinig succes. Zaterdagavond ging Herne A met 4-0 onderuit op het veld van Kester-Gooik A. Slechte repetitie met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen het ongenaakbare Euro Kraainem A. Schepdaal A kende thuis dan weer een offday tegen KFC Meise A. Het verloor met 0-3 en geraakt maar niet weg uit de degradatiezone. KFC Meise A doet dan weer een prima zaak onderin de rangschikking. Zaterdagavond won Mazenzele-Opwijk A met 1-3 van Wemmel A en blijft als enige ploeg de uitdager van Euro Kraainem.

Vermijdbaar gelijkspel Toekomst Relegem

In derde C ondervond FC Beigem A geen probleem met Malderen A. De thuisploeg boog een vroege achterstand om in een 4-1 zege dankzij twee doelpunten van Duchamps en De Maeght. In de stand bedraagt de kloof met leider Zemst twee punten. In derde D speelde Toekomst Relegem 2-2 gelijk tegen Itna Itterbeek en laat zo de tweede plaats liggen. Kobbegem had genoeg aan Ă©Ă©n doelpunt om Vlezenbeek opzij te zetten en Asse-Ter-Heide A liet zich niet verrassen door Pepingen-Halle A.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland