Update: Coronacijfers 26/10. Coronabesmettingen stijgen met 75 procent op een week.

Tussen 17 en 22 oktober weren er dagelijks gemiddeld 5.300 nieuwe coronabesmettingen bevestigd in BelgiĆ«. Het gaat om een toename met 75 procent tegenover de voorgaande week. Afgelopen vrijdag waren er zelfsĀ 7.056Ā besmettingen, een nieuw dagrecord.Ā 

De ziekenhuisopnames gaan ook opnieuw de hoogte in: tussen 19 en 25 oktober werd dagelijks gemiddeld 115 patiĆ«nten opgenomen in het ziekenhuis. Een toename met 56 procent tegenover de vorige week.Ā 

In totaal liggen er nu 1.275 coronapatiĆ«nten in de ziekenhuizen een stijging met 39 procent op een week tijd. Het is van eind mei geleden dat het er nog zo veel waren. Van de opgenomen covidpatiĆ«nten hebben er 264 intensieve verzorging nodig.Ā 

Er sterven nu elke dag gemiddeld 13 mensen aan het virus. Ook dat is een toename, met name met 13 procent tegenover de voorgaande zeven dagen. Sinds het begin van de pandemie zijn er 25.889 coronapatiƫnten gestorven in Belgiƫ.

Topartikels bij Goeiedag.be