België is momenteel het snelst vaccinerende land van de Europese Unie.

Als het goed is mag het ook een gezegd worden. De cijfers zijn al weken dalend en verder niets dan lof voor de organisatie van de lokale vaccinatiecentra. Ons land doet het het vandaag immers bijzonder goed in de vaccinaties tegen het coronavirus. België is momenteel zelfs het snelst vaccinerende land van de Europese Unie. Dat blijkt uit een grafiek die Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op zijn Facebookpagina plaatste.

In België lag het aantal geplaatste dosissen vrijdag per 100 inwoners op 1,27 (gemiddelde van de afgelopen zeven dagen). Daarmee doet ons land het beter dan Nederland (1,18) en Luxemburg (1,15). Bulgarije (0,25) en Ierland (0,11) vind je helemaal onderin terug. Daarbovenop vaccineert Vlaanderen zelfs nog sneller dan het Belgische gemiddelde, onderstreept minister Beke. En ons land gaat verder op dit elan. In de komende twee weken zullen we maar liefst 1,3 miljoen prikken zetten, waarvan 1 miljoen eerste dosissen. “We verwachten dan ook dat de vaccinatiegraad tegen 21 juni, de start van de zomer, maar liefst 70 procent zal bedragen bij de Vlaamse volwassen bevolking (1e prik)”. 

Er komt zelfs totaal onverwacht lof van de premier. “We zijn als samenleving voor een stuk boven onszelf uitgestegen met deze campagne”, reageert premier Alexander De Croo. 

Topartikels bij Goeiedag.be