Verkeersactie AMOW en TARL levert bijna 30.000 EUR aan boetes op.

De politieassociatie centrum (PACE), bestaande uit de politiezones AMOW, Dilbeek en TARL hebben deelgenomen aan een multidisciplinaire verkeersactie, in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De controle gebeurde aan de oprit van de E40 richting Gent op de Assesteenweg in Ternat.

De Vlaamse Belastingdienst inde voor 28.500 euro aan achterstallige belastingen en takelde 1 voertuig wegens niet-betaling van een openstaande schuld.

Het FAVV controleerde 27 transporten. Voor een lading dieren kon geen bewijs van herkomst worden voorgelegd, hiervoor werd een PV van vaststelling opgesteld. De politie betrapte ook 24 bestuurders op GSM-gebruik achter het stuur. Er werden 7 pv’s opgemaakt met betrekking tot het rijbewijs. 1 bestuurder bleek dronken, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingehouden gedurende 6 uur. 8 bestuurders bleken geen veiligheidsgordel te dragen, 1 voertuig bleek niet te voldoen aan de technische eisen. 3 bestuurders reden zonder rijbewijs. 4 bestuurders stonden geseind in de politiedatabank met ontzetting van het recht tot sturen. 12 bestuurders bleken niet beschikken over een geldig keuringsbewijs. Er werden ook nog verschillende verkeersinbreuken vastgesteld: inschrijvingsbewijs (4x), verzekeringsbewijs (3x), maximaal toegelaten massa van de lading (2x), reproductie kentekenplaat (2x), negeren van een stoplicht (1x), ladingszekering (9x), veiligheidsafstand tussen voertuigen (1x), tachograaf (1x), overschrijden van een volle witte lijn (1x).

Topartikels bij Goeiedag.be