Vaccinatiecentra in Complex Zijp en JDK-hall getest én goedgekeurd

De vaccinatiecentra het Complex Zijp in Wemmel en de JDK-hall in Londerzeel zijn afgelopen weekend getest én goedgekeurd. Op 23 februari wordt gestart met het toedienen van honderd vaccins voor mensen met een medisch beroep en vanaf half maart is het grote publiek aan de beurt.

In Complex Zijp in Wemmel zullen inwoners van Wemmel, Grimbergen en Meise hun prikje kunnen halen. Er wordt gestart met één vaccinatielijn, waar twintig mensen per uur kunnen gevaccineerd worden. Op volle capaciteit zal uitgebreid worden naar vijf vaccinatielijnen en dus 100 mensen per uur.

Ook in Londerzeel is het vaccinatiecentrum in de JDK-hall uitvoerig getest. Hier zijn nog wat aanpassingen nodig en een paar aandachtspunten maar de timing komt niet in gevaar. Hier starten de vaccinaties op 24 februari voor de zorgverleners. Hier zijn vier vaccinatielijnen voorzien.

In de JDK-hall zullen inwoners van Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos worden uitgenodigd. Er is een aanvraag om inwoners van aanpalende deelgemeenten Humbeek (Grimbergen) en Wolvertem (Meise) ook aan het dichterbij gelegen vaccinatiecentrum in Londerzeel toe te wijzen maar hiervoor is nog geen toestemming van de Vlaamse overheid.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise