Klaar om sneeuw te ruimen

Voor de komende dagen voorspelt de weerman/weervrouw lage temperaturen en neerslag. Dat zou op bepaalde momenten zelfs sneeuw kunnen zijn. Maar geen nood: de gemeentelijke technische dienst staat klaar om sneeuw te ruimen.

De gemeentelijke technische dienst heeft een vrachtwagen en een tractor ter beschikking waarmee ze zout kunnen strooien op de Merchtemse wegen. Hiervoor werd reeds 40 à 50 ton zout voorzien. De fietspaden zullen sneeuwvrij gemaakt worden met een kleinere tractor.

Drie tractors kunnen ingezet worden om de sneeuw te ruimen. Hiervoor worden voldoende personeelsleden voorzien. Bij hevige sneeuwval zal de technische dienst eerst de sneeuw wegduwen, waarna meteen zout zal gestrooid worden. Dit om ijsvorming te voorkomen.

Hulp nodig bij het sneeuwruimen? Als hulpbehoevende kan je ook beroep doen op het noodcomité. Een van de vele vrijwilligers zal dan jouw stoep sneeuwvrij maken. Doe je aanvraag via mail naar noodplanambtenaar@merchtem.be of bel naar 052 38 11 73.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk