Corona houdt lelijk huis in de regio, Vilvoorde kleurt donkerrood

Met 201 nieuwe besmettingen in de laatste 14 dagen kleurt Vilvoorde donkerrood op de kaart van Vlaams-Brabant. Maar ook andere gemeenten ontsnappen niet aan de golf van nieuwe besmettingen. Dilbeek (159 nieuwe besmettingen op 14 dagen), Grimbergen (102), Asse (88) maar ook Ternat (61) vertonen weinig benijdenswaardige cijfers.

Het Pajottenland blijkt, eens te meer, de minst aangetaste regio. Toch scoort Pepingen met 15 nieuwe gevallen heel hoog als je kijkt naar het aantal besmettingen (331) per 100.000 inwoners. Daarmee komt het op de vierde plaats, na Vilvoorde (442), Ternat (381) en Dilbeek (366). Per 100.000 inwoners scoren Pepingen (331) en Roosdaal (300) zelfs hoger dan Asse (263).

Ondertussen lopen de covid afdelingen van de ziekenhuizen in de regio stilaan vol. In het UZ Brussel (in Jette) werden op zondag 4 oktober 25 covid patiënten verzorgd, 8 daarvan op intensieve zorgen. 4 worden beademd en 2 patiënten krijgen ondersteuning van hart- en longfuncties. In het AZ Portaels (Vilvoorde) worden 8 patiënten met covid besmetting behandeld. Er zijn geen patiënten op IZ. Er worden ook geen covid patiënten beademd.

Topartikels bij Goeiedag.be