Voetbalnieuws: Ruime zege Groot-Dilbeek A

Voor HO Wolvertem Merchtem begint het echte werk pas volgende week maar trof afgelopen zaterdag City Pirates in de derde ronde van de Croky Cup. City Pirates speelt in de tweede amateurklasse en dat verschil van niveau was duidelijk merkbaar op het veld en in de uitslag. HOWM verloor met 3-0 maar geen nood. De competitie begint volgende week met de thuiswedstrijd tegen VW Hamme.

KSC Grimbergen A onderging in het tussenseizoen een aardige metamorfose waarbij blauw wit aangaf resoluut de kaart te zullen trekken van de jeugd. Op de openingsspeeldag trok het zaterdagavond naar het ambitieuze Huldenberg. Huldenberg steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en kwam sterk voor de dag. KSC Grimbergen A ging pas tweede helft kopje onder en verloor met 3-1. BOKA United A opende met een 2-0 zege terwijl Wambeek-Ternat A 2-2 gelijkspeelde op het veld van Veltem.

FC Borght-Humbeek A stunt meteen

Criticasters voorspellen FC Borght-Humbeek A elk jaar een moeilijk seizoen maar de fusieploeg handhaaft zich keer op keer in eerste provinciale. Op de eerste speeldag kwam titelfavoriet SK Kampenhout op bezoek en ook nu verraste FC Borght-Humbeek A vriend en vijand met een klinkende 4-3 zege.  

KFC Meise A tuimelde vorig seizoen uit de eerste provinciale en wil in tweede meespelen voor de top vijf. Coach De Backer vertrok naar BOKA en Nico De Meyer promoveerde van coach in vierde provinciale naar fanion A. Op speeldag één kreeg de nieuwe coach met Asse-Zellik A meteen een sterk geheel voor de kiezen waar enkele ex-spelers op de loonlijst staan. De bezoekers toonden zich op alle aspecten beter en liepen uit tot 0-3. Nkokolo milderde in de slotfase. Groot-Dilbeek A was technisch de betere van Lennik en boekte ene logische 1-4 overwinning. Valse start voor Mazenzele-Opwijk A dat met 0-2 verloor van Leeuw Brucom A.

Stevige thuiszege Relegem

KSC Grimbergen B speelde afgelopen seizoen riant kampioen en trof met  Infinity Vilvoorde een streekgenoot. De jeugdige nieuwkomer in derde provinciale D speelde vrijuit en versloeg de buren met 4-2.  FC Beigem A misliep de promotie maar nipt en wil dit seizoen even goed of zelfs beter doen. Het haalde direct stevig uit en won met 0-4 van Steenokkerzeel.

In derde D kreeg KFC Meise B Kobbegem over de vloer. De thuisploeg kwam 1-0 voor maar de bezoekers scoorden drie keer voor de rust. De aansluitingstreffer van Belhadj vier minuten voor tijd kwam te laat. Toekomst Relegem haalde meteen het kanon boven en stuurde Negemanneke met 7-0 naar huis.