Vrachtwagen kiepert om langs insteekdok: geknelde bestuurder bevrijd door brandweer

Op de oever van het insteekdok de Darse op de grens van Grimbergen en Vilvoorde is donderdagmorgen een zware vrachtwagen gekanteld bij grondwerken. De bestuurder zat een tijdlang gekneld en moest bevrijd worden door de brandweer. Zijn verwondingen vallen uiteindelijk mee.

Het ongeval gebeurde iets na 8 uur. Brandweer, politie, MUG en ziekenwagen kwamen meteen massaal ter plekke. De chauffeur die gekneld zat in zijn cabine, kon uiteindelijk door de brandweer bevrijd worden.

“De vrachtwagen is omgekieperd zonder dat er sprake is van een aanrijding”, licht korpschef Jurgen Braeckmans van de Grimbergse politie toe. “De bestuurder is uiteindelijk met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk.”

Op de oever van het insteekdok Darse zijn al een tijdje grote grondwerken bezig. Mogelijk is de vrachtwagen bij een verkeerd manoeuvre gekanteld door het gewicht van zijn lading.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise