Opwijk maakt plaats voor terrasjes in centrum

Na weken van gedwongen sluiting herademt de horeca. Om de geleden verliezen te compenseren, biedt het college van burgemeester alle cafés en restaurants uit Opwijk de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden waar dit structureel mogelijk is. De uitgebreide terrassen kunnen alle dagen van de week geplaatst worden.

De capaciteitsverhoging van de terrassen in het centrum van Opwijk zijn mee geïntegreerd in het marktplan. Zone 30 is ingevoerd in de centrumstraten: Marktstraat – Kerkstraat – Singel.  De afvalophaling blijft gegarandeerd. De parkeerplaatsen, inclusief de parkeerplaatsen voor mindervaliden, blijven er bereikbaar.

De uitbreiding van de terrassen kan jammer genoeg niet voor alle cafés worden goedgekeurd. Waar mogelijk, is er toelating gegeven om op openbaar terrein het terras uit te breiden. Deze beslissing kwam mee tot stand in overleg met verschillende gemeentelijke diensten, de veiligheidsdiensten en de plaatselijke horeca.

Deze maatregel geldt t.e.m. 30 september 2020.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk