Ook in onze regio wordt getest in woonzorg centra

Deze week werden 11.243 testkits verspreid over de Vlaamse woonzorg centra. Ook in onze regio werden bewoners en personeel van verschillende wzc’s getest. Dat was o.m. het geval in WZC Breugheldal in Dilbeek, WZC Moutershof in Meise en WZC Filfurdo in Vilvoorde.

Vorige week donderdag en vrijdag (9 en 10 april) werd in Filfurdo (184 bedden) getest. In het Moutershof (101 bedden) werd vrijdag 10 april getest. Na de uitbraak in WZC Den Bogaet zullen ook daar bewoners en personeel worden getest.

In Fulfurdo testten 46 bewoners en 15 personeelsleden positief. Er zijn ook al vier bewoners overleden. Ondertussen werden maatregelen getroffen om de covid-19 positieve patiënten te scheiden van hen die negatief hebben getest.

Foto: WZC Moutershof

Topartikels bij Goeiedag.be