Voetbaloverzicht: Topper Herne A – Groot-Dilbeek A onbeslist

In eerste provinciale kon KSC Grimbergen na zes speeldagen nog eens winnen. Meteen goed voor de eerste zege van trainer Stefaan Van Winckel. Blauwwit liep tegen Herent tot 4-1 uit maar maakte het zich in het slot met twee tegentreffers nog moeilijk. KSC Grimbergen stijgt naar de negende plaats in het klassement en speelt volgende week de derby tegen FC Borght-Humbeek A. De fusieploeg verkeert in woelig water en na de 3-0 nederlaag van dit weekend is de ploeg weggezakt naar de 13de plaats. VK Liedekerke toonde geen genade met een jeugdig Sterrebeek en won ruim met 0-8.

Belangrijke zege Lennik

Koploper in tweede provinciale B KFC Meise A omzeilde de lastige klip naar Schepdaal. De koploper won met 1-2 dankzij twee doelpunten van Ganseman. KFC Meise A loopt opnieuw uit op KFC Strombeek dat niet verder geraakte dan een 0-0 gelijkspel tegen BOKA United A. Lennik boekte een belangrijke 3-0 zege tegen Beersel-Drogenbos A. Kester-Gooik A wordt na de 1-4 overwinning op het veld van KSKL Ternat vijfde in de stand, evenveel punten dan Schepdaal en Asse-Zellik A dat zich in eigen huis liet verrassen door SK Leeuw A. Volgende week staat de topper en derby tussen KFC Meise A en KFC Strombeek op het programma.

Zuun A profiteert

In derde provinciale C blijft Mazenzele-Opwijk A doorheen de competitie denderen. Kobbegem toonde zich een waardige opponent maar de koploper trok met een 3-2 eindstand aan het langste eind. Boskant Peizegem verweerde zich kranig tegen Elewijt maar verloor met 2-4 en blijft voorlaatste. Mollem bleef in eigen huis steken op een 0-0 gelijkspel tegen Malderen.

In derde D kende de topper tussen Herne A en Groot-Dilbeek A geen winnaar. Herne A blijft tweede op één punt van de koploper, gelijk met Zuun A dat Negenmanneke met 5-1 opzij zette en Hekelgem dat met 0-2 won BOKA United B. Ook Toekomst Relegem blijft in het zog van de top drie na 1-3 winst tegen Linkebeek.

In vierde E blijft FC Beigem na een 4-0 zege tegen Mazenzele-Opwijk B stevig op kop. FC Beigem telt inmiddels negen punten meer dan nummer twee KFC Meise B. FC Borght-Humbeek B won met 4-2 van Wemmel B maar telt al tien punten achterstand op FC Beigem.

Topartikels bij Goeiedag.be