Voetbaloverzicht : Asse-Zellik A zet opmars verder

In tweede provinciale B heeft Asse-Zellik A de smaak van de winst te pakken. Zondag zetten de Assenaren Huizingen A met 3-0 opzij. Ondanks het overwicht was het wachten tot minuut 65 op het openingsdoelpunt van Ruiz-Cerqueira. Een vijftal minuten later verzilverde Ben Kassem een assist van Ruiz-Cerqueira en net voor het eindsignaal legde Ben Kassem de eindstand vast. Groot Dilbeek A bleef op het veld van Machelen steken op een 0-0 gelijkspel.

SK Oetingen ging tegen Wambeek rusten met een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Vierendeel en Maaroufi. Net na de pauze benutte Thiebaut een elfmeter voor de bezoekers. Roels bracht Wambeek net voor het uur langzij. De thuisploeg maakte aanspraak op de zege maar de Wambeekse doelman gaf zich niet meer gewonnen.

Mazenzele Opwijk A gelijk

In derde provinciale C kwam Mazenzele Opwijk A tegen Zemst 2-0 achter maar knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. Na rood voor de thuisploeg scoorde Verdoodt vanop de stip de 2-1. Witzoreck lukte tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Mollem had de twijfelachtige eer om met 2-1 te verliezen op bezoek bij rode lantaarn Wezembeek. Toekomst Relegem was niet opgewassen tegen leider Kraainem. De koploper liep tot 5-0 uit maar loste nadien gas. Van De Voorde en Zegers redden de eer voor de bezoekers.

Kobbegem had geen medelijden met Elewijt en scoorde net voor rust twee keer via De Proost en Van Den Driessche. In de tweede helft dreef de thuisploeg de score op via De Man en opnieuw Van Den Driessche.

Zuinige zege Schepdaal

In derde D kon Schepdaal na enkele moeizame weken nog eens winnen. De Spiegeleer zorgde tegen Borchtlombeek op het uur voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Eerste achtervolger Zuun won met 1-2 van Hekelgem. Bentaleb strafte defensief geblunder van de thuisploeg af en Barbe maakte halfweg de tweede helft de 0-2. Hekelgem kwam via een strafschopdoelpunt van Van Oudenhove terug in de wedstrijd maar kwam niet verder dan dat.

Galmaarden maakte brandhout van een zwak Liedekerke B. Jeremy Ausloos trof vier keer raak. Dankzij deze ruime zege herovert Galmaarden de derde plaats.

Topartikels bij Goeiedag.be