KHO Wolvertem-Merchtem ambieert eindronde

Op maandag 21 augustus stelde KHO Wolvertem-Merchtem zijn fanion ploeg voor. De club trekt resoluut de kaart van de jeugdspelers. “Wij hebben een jonge ploeg, missen misschien een beetje ervaring maar ik sta 100% achter de beslissing van het bestuur om maximaal in te zetten op eigen jeugdspelers,” verklaarde T1 Wilfried Wielandts aan Tom Coninx, de VTM-journalist die de avond presenteerde.

KHO WM 2
Voorzitter Jan Lathouwers: eindronde is gezonde ambitie.

KHO was met zijn spelers en hun sympathisanten afgezakt naar het ontmoetingscentrum d’Oude Bottelarij van Brouwerij Palm in Steenhuffel. Tom Coninx gaf eerst het woord aan voorzitter Jan Lathouwers die meteen de grote ambitie van de club duidelijk maakte: “Linkerkolom en bij voorkeur eindronde”. Ook de spelers zelf zagen de wedstrijden in de eindronde wel zitten. Ook de sportieve staf beaamde deze ambitie maar riep wel op om realistisch te zijn: met een jonge ploeg opboksen tegen ploegen met meer ervaring is niet altijd even eenvoudig. Maar de trainers rekenen wel op het enthousiasme van hun spelers.

En jong is de ploeg inderdaad, met een gemiddelde leeftijd van 22 zijn zij de jongste ploeg in 3de amateurs A. Niet minder dan 4 jeugdspelers stromen door naar het eerste elftal: Maxime Moureau, Sem Mpati, Noah Schelkens en Mathias Plas. Hierdoor komt het aandeel van eigen jeugdspelers op zo’n 40%.

KHO WM 3
T1 Wilfried Wielandts bij Tom Coninx: jonge ploeg met veel enthousiasme.

Naast het bestuur met voorzitter Jan Lathouwers is er de sportieve cel met sportief verantwoordelijke Cris Lion, T1 Wilfried Wielandts, T2 Xavier De Groote, keepertrainer Bart De Valck, kine Gunter Boon en fysical trainer Dieter De Catte.

Bij de spelers zijn er de nieuwkomers Conor Laerenbergh, Youri Lapage (kleinzoon van Paul Van Himst), Kenzo Rivera, Joachim Kengezo, Yordi Balinas en Joachim Berodas. Daarnaast zijn er de blijvers: Remko Baudewijns, Jens Van Ransbeeck, Bob Asselberghs, Joren Van Keer, Robbe Vandevoorde, Michael Delhaye, Sebastien Quansah, Mattijs Vranckaert, Bart De Brouwer, Kevin Jennart, Arne Verhoeven, Michiel Van Gijzeghem, Mauro De Wolf, Niels Houman, Julien Wauthy, Jonas Perault, Yannis Meysmans en Gilles Weber.

KHO Wolvertem-Merchtem speelt in 3de Amateurklasse A tegen streekgenoten als Lebbeke, Ninove en Grimbergen. Maar er zijn ook verre verplaatsingen als Wervik en Menen.