Voetbaloverzicht : Toekomst Relegem klopt leider Asse-Zellik

HO Wolvertem Merchtem kwam op bezoek bij Mariekerke twee keer op voorsprong via doelpunten van Bouwmeester en Baudewyns maar telkens kwam de thuisploeg langszij. In de stand blijft HOWM met nog vijf speeldagen voor de boeg op de zevende plaats.

VK Liedekerke boekte opnieuw een zeer belangrijk zege en verjaagt zo het degradatiespook.  Op het veld van Crossing Schaerbeek leken beide ploegen af te steven op een 0-0 gelijkspel maar tien minuten voor tijd trof Verhavert dan toch raak. FC Borght bleef voor de vijfde opeenvolgende keer ongeslagen. Een laat doelpunt van Van Den Boeynants volstond voor de zege tegen RC Schaerbeek.

KFC Strombeek trof met hekkensluiter Butsel een haalbare kaart en na drie minuten zette Kaliluka de 0-1 op het bord. Diep in de tweede helft kwam de rode lantaarn in eerste provinciale via een benutte elfmeter gelijk. Net voor affluiten bezorgde Coertjens de bezoekers een moeizame 1-2 zege.

KFC Meise rukt op

In tweede provinciale klimt KFC Meise na de 5-1 zege tegen SK Leeuw A naar de derde plaats. Enio Walravens nam drie doelpunten voor zijn rekening, Achaoui scoorde tweemaal. BOKA United verloor met 2-3 van Huldenberg en zakt naar de vierde positie, gelijk met Ternat dat verrassend verloor van Lembeek.

Wambeek geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Herne. David Van Dessel wiste net voor de rust de vroeger 1-0 achterstand uit maar meer dan een puntendeling zat er niet in.

In derde provinciale C won Toekomst Relegem de derby van Asse-Zellik A met 0-2. De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong via Cox die vanop 40m raak trof. Even later legde Roelandts de 0-2 eindstand vast. Stunt van formaat en opdoffer voor koploper Asse-Zellik A dat Delta Londerzeel ziet naderen in de stand.

Lennik op toerental 

In derde D kende het duel tussen Hekelgem A en Schepdaal geen winnaar. De thuisploeg kwam via De Leeuw en Vanbaeden op een 2-1 voorsprong maar doelpunten van Michielsen en De Munck zorgden voor de 2-2 eindstand. Titelfavoriet Lennik ondervond geen tegenstand van Liedekerke B en won overtuigend met 1-4.

KFC Meise B blijft de laatste weken foutloos en na de 4-0 zege tegen De Leeuwkens B ligt de titel binnen handbereik. Grootste concurrent Mazenzele Opwijk B speelde 2-2 gelijk tegen Relegem B.

Topartikels bij Goeiedag.be