Voetbaloverzicht : Eenvoudige zege Lennik

FC Borght kwam op het veld van Hoeilaart na een kwartier op voorsprong via Sarrouj. Nog voor de rust verdubbelde Van Den Boeynants de score. De thuisploeg tapte na de pauze uit een ander vaatje en kwamen in een mum van tijd langszij. Op het einde kwam FC Borght nog goed weg en was een gelijkspel een correcte weergave van het geleverde spel.

KFC Strombeek geraakte in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen Braine. De bezoekers kwamen snel op een 0-2 voorsprong maar Verniers zorgde net voor het rustsignaal voor de aansluiting. Doelman De Mol pareerde een bezoekende elfmeter en hield de thuisploeg in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd kopte De Buyser de gelijkmaker tegen de netten. Wat al geruime tijd in de lucht hing werd na de wedstrijd dan ook bevestigd. Trainer Jonckheere maakt de overstap naar reeksgenoot Crossing Schaerbeek, T2 Jan Segers neemt voorlopig over.

Nieuw puntenverlies Ternat

In tweede provinciale had Leeuw A genoeg aan een doelpunt van Kevin De Broyer om de volle buit te pakken tegen Machelen. Groot Dilbeek A hield Rode De Hoek op 0-0. BOKA United behoudt na een 1-2 overwinning op Tervuren de leiding. Van Elslander opende de score en Cassenaer zorgde een kwartier voor tijd voor de winning goal. SK Oetingen en Ternat verdeelden de punten. Van Der Putten zette Ternat al na drie minuten op 0-1, Mouelhi schilderde op het uur de gelijkmaker tegen de touwen.

Wambeek keek tegen Pamel tegen een 1-2 ruststand aan maar zette onder impuls van doelpuntenmakers Vereertbruggen en Thiebaut de penibele situatie recht. KFC Meise blijft na de 1-3 zege bij Herne in het spoor van leiders Ternat en Boka Untited. Vandeweeghde en Achaoui scoorden voor de rust, Arena bracht Herne net na de pauze weer in de match. In de slotfase bezegelde Achaoui met z’n tweede van de middag het Hernese lot.

Strafschop beslist derby

In derde provinciale leek de derby tussen Asse-Ter-Heide en Mollem af te stevenen op een gelijkspel. Maar na een fout op Kempeneers drie minuten voor tijd besliste Van den Branden vanop de strafschopstip de derby in het voordeel van de thuisploeg.

FC Beigem bedankte deze week trainer Nissens voor bewezen diensten en koos voor Guy De Coster als nieuwe T1. Zondag kreeg die meteen zijn ex-team Mazenzele Opwijk A voor de kiezen. De thuisploeg trok na een vroeg doelpunt van Van Den Eynde aan het langste eind.

In derde provinciale D had leider Lennik geen enkele moeite met rode lantaarn Rode-De Hoek. Pasteleurs had met 4 treffers een belangrijk aandeel in de ruime 7-0 overwinning.

Topartikels bij Goeiedag.be