Voetbaloverzicht : Krappe zeges Wambeek en Schepdaal

FC Merchtem 2000 begon tegen Houtem aarzelend aan de partij maar kwam via Jonas Van Den Broeck toch op voorsprong. Alliet pareerde een strafschop van de thuisploeg en bezorgde de bezoekers een zuinige overwinning.

KFC Strombeek kon eindelijk de drie punten nog eens thuis houden. De thuisploeg keek weliswaar tegen een 0-1 ruststand aan, maar verdediger Servranckx kopte net na de rust de gelijkmaker tegen de netten. Op het uur werkte Bassir op aangeven van Kuwa Ntinu beheerst af en de zege was een feit.

Veel animo in de wedstrijd tussen Kester-Gooik A en SK Leeuw. Van Guchte trapte de thuisploeg via een vrije trap op voorsprong maar nog voor het kwartier verschalkte Feldgrill zijn eigen doelman. Timothy De Roy bracht SK Leeuw op 1-2 maar in het slot kreeg Kester-Gooik A twee strafschoppen. De eerste werd gescoord, de tweede gemist met een gelijkspel tot gevolg.

Gelijkspel Relegem

In derde provinciale geraakte leider Toekomst Relegem niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij de buren van Asse-Ter-Heide. Na amper vier minuten spelen stond de koploper 1-0 in het krijt door een doelpunt van De Bie. Twee doelpunten van Roel Van Den Brande zette de bezoekers op rozen maar thuisspeler Kempenaers had met zijn doelpunt het laatste word.

Mazenzele Opwijk A gaf op het veld van FC Peutie een vroege 0-2 voorsprong in het slotkwartier volledig weg en incasseerde in de blessuretijd een koude douche. Pijnlijk verlies in de strijd om de titel. Eendracht Peizegem kwam tegen FC Beigem 0-1 achter maar twee doelpunten van De Wit zette de scheve situatie recht.

Eenvoudige zege Kobbegem

Schepdaal had genoeg aan een vroeg doelpunt van Dosso om te winnen van Lennik. Wambeek miste tegen Hekelgem een resem kansen maar Thiebaut vond net voor de rust toch een gaatje in de bezoekende defensie. Meteen goed voor een krappe maar verdiende zege.

In vierde provinciale had Mollem geen medelijden met Hekelgem B en won eenvoudig met 1-7. Kobbegem versloeg Teralfene B met 4-1 dankzij ondermeer twee treffers van Vermoesen.

Topartikels bij Goeiedag.be