Voetbalnieuws : Uitschuiver Toekomst Relegem

FC Borght besliste de wedstrijd tegen VK Liedekerke A al in de eerste helft. Deriemaeker kopte na zes minuten de eerste kans voor de thuisploeg voorbij bezoekende doelman Aerts. Een kwartier later nam Moyson een afvallende bal meteen op de slof en zorgde voor de 2-0. De bezoekers dreigden via Desaegher maar de aanvaller zag zijn poging stranden op de paal. Net voor de pauze legde FC Borght de match in zijn definitieve plooi. Manan troefde twee tegenstanders af en schilderde de bal in de verste hoek. Minder animo in de tweede helft waarbij de motor van de Borgloenen sputterde en Chouaf tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde.

Ternat had geen antwoord op de aanvalsgolven van Eppegem en de leider won ruim met 0-4. De match tussen Stockel en KFC Strombeek kende amper spanning en eindigde zoals hij begon.

BOKA pakt scalp RSD Jette

In tweede provinciale C legde BOKA United leider RSD Jette over de knie. Cassenaer had speelde met twee treffers een hoofdrol in de onverwachte 2-1 zege. KFC Meise moest tot diep in de tweede helft wachten op een doelpunt van De Smedt om de drie punten tegen Beersel-Drogenbos A veilig te stellen. Bij de thuisploeg werd Verhaegen uitgesloten. Kester-Gooik A pakte de zege op het veld van Leeuwkens Teralfene. Oztürk opende na acht minuten de score en Neetens verdubbelde de voorsprong net na de rust. De thuisploeg kwam opzetten maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet.

Zuinige zege Wambeek

Koploper Wambeek boekte een zuinige maar verdiende zege tegen rode lantaarn Liedekerke B. Ervaren rot Durang scoorde op het halfuur de enige goal van de match. Zuun A won met 0-2 van Hekelgem dankzij twee doelpunten van Vallois. Schepdaal bracht de moeilijke verplaatsing naar Galmaarden tot een goed einde. Michielsen zette de 0-1 op het bord maar Galmaarden kwam net voor rust langzij. Drie minuten voor tijd lukte Benker de winning goal.

Mazenzele Opwijk A nadert

In derde E profiteerde Mazenzele Opwijk A maximaal van de uitschuiver van koploper Relegem op bezoek bij Perk. Mazenzele Opwijk A won eenvoudig met 5-0 van Vilvoorde en nadert tot op één punt. Topschutter Dejonghe scoorde 3 keer. FC Beigem hield Asse-Zellik A in bedwang en pakte een punt via een doelpunt van Begeyn.

Topartikels bij Goeiedag.be