Eendracht Aalst wil zo hoog mogelijk spelen

Eendracht Aalst wil naar de Eerste Amateurliga. De club zal een licentiedossier indienen. De deadline daarvoor is maandag 15 februari.

Het clubbestuur stelt alles in het werk om deze licentie ook te bemachtigen. De kans is reëel dat Eendracht daarin slaagt, zekerheid is er echter pas na de bekendmaking die voorzien is eind maart, begin april.

Omdat het nieuwe bestuur nog maar kort aan het bewind is, zal het na de licentieaanvraag nog extra documenten toevoegen. Daarvoor is er nog tijd tot 15 maart.

In de Eerste Amateurliga komen door de competitiehervorming de negen tweedeklassers die niet weerhouden worden voor de profcompetitie in Eerste Klasse B. Daaraan worden de 7 beste derdeklassers toegevoegd.

De eerste twee uit het eindklassement van Derde Klasse A en Derde Klasse B promoveren rechtstreeks. De ploegen tussen plaats 3 en 6 spelen onderling per reeks een eindronde. De twee winnaars van de eindronde stijgen ook.

De verliezende eindrondfinalisten van 3e A en 3e B maken onder mekaar uit wie het laatste ticket voor de Eerste Amateurliga bemachtigd. Uiteraard kunnen enkel teams met een licentie promoveren of deelnemen aan de eindronde.