Voetbaloverzicht : Eerste overwinning voor Ternat

Op het veld van Athoise stond KSC Wolvertem na twintig minuten al op rozen na doelpunten van Abbou en Bouwmeester. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en scoorde op het halfuur de aansluitingstreffer. Na de rust verloren de bezoekers grip op de wedstrijd en Athoise maakte gelijk. Toen iedereen genoegen nam met een 2-2 gelijkspel scoorde Badi in de slotminuten de 2-3.

In eerste provinciale boekte Ternat haar eerste zege van het seizoen. Nochtans kwam Lovenjoel eerst op voorsprong en was de thuisploeg lange tijd het noorden kwijt. Een kwartier voor tijd knalde aanvoerder Van Der Putten een vrije trap onhoudbaar binnen en vijf minuten voor tijd strafte Kalala verdedigend mistasten genadeloos af.

FC Merchtem 2000 domineerde Houtem vanaf het begin en dat resulteerde in de 1-0 via Sarrouj. Na de rust verdubbelde Sarrouj de score en de buit leek binnen. Maar na nonchalant verdedigen kwamen de bezoekers in een mum van tijd langszij en FC Merchtem 2000 incasseerde diep in de tweede helft de onverwachte 2-3.

Machtsvertoon BOKA United

Kester-Gooik kwam na de rust op voorsprong via De Roeck maar Demuylder maakte even snel gelijk. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong via Neetens. SK Leeuw zette alles op alles maar op een tegenaanval werd het 1-3.

KFC Meise won eenvoudig met 3-0 van Rode De Hoek. Goovaerts had voor de rust zijn team met twee doelpunten op 2-0 gezet. Na de pauze kwam Rode De Hoek opzetten maar Van Den Boeynants zette de kers op de taart. Dilbeek had genoeg aan één doelpunt van Alouat om de volle pot te pakken tegen Beersel-Drogenbos. BOKA United had geen moeite met Delta Londerzeel en won met 4-0 dankzij een hattrick van Molemans.

ITNA Itterbeek bevestigde met een 4-2 overwinning tegen Eizeringen haar uitstekende thuisreputatie. Dankzij deze overwinning rukt Itterbeek op naar een gedeelde leidersplaats. Hekelgem had geen verhaal tegen de aanvalsgolven van Wambeek en ging met 0-4 onderuit. Thiebaut, Wauters en Asselman zorgden voor de 0-3 ruststand. Even voor affluiten scoorde Wauters zijn tweede van de avond, meteen goed voor de 0-4 eindstand.

Derbywinst Toekomst Relegem

In derde provinciale E boekte Toekomst Relegem een moeizame 1-0 derbyzege tegen Asse-Ter-Heide. De leiders hadden genoeg aan een doelpunt van Jurgen Van De Voorde op het halfuur. Asse-Zellik haalde een logische 2-4 overwinning op het veld van Ramsdonk. Prijsschutter De Sa Faria scoorde drie keer.

De wedstrijd tussen Mazenzele-Opwijk en Peutie was met de rust reeds gespeeld. Mazel leidde met 3-0 na treffers van De Jonge, Van Den Nest en Boone. Chaudoir scoorde net na de rust voor de bezoekers maar daar bleef het bij.

Topartikels bij Goeiedag.be