Sport Kort in Aalst (22/11/2015)

  • Damesvoetbal Eendracht Aalst B (1e provinciale): dit weekend verloren de Dames van Eendracht Aalst B de stadsderby tegen Divas SCE Aalst A. (zie foto).¬†Aalst staat door dit verlies niet meer op kop van de rangschikking want co-leider Brakel won met een 9-0 monsterscore van Lembeke.¬†Eendracht Aalst A (1e klasse) won dan weer wel, het speelde een aangename wedstrijd tegen Standard B, einduitslag 2-0. De A-ploeg stijgt hierdoor naar een knappe 7de plaats en dit met een wedstrijd minder op de teller.
  • Damesbasket: Osiris Aalst A (1e landelijke) speelde deze namiddag uit bij Dames Basket Willebroek A. Het werd een spannende wedstrijd in zaal De Schalk waarin Osiris uiteindelijk toch weer met de zegebloemen ging lopen, einduitslag 60-66. Osiris A blijft met 33/33 ongeslagen op kop samen met Sparta Laarne A.¬†Osiris B (2e landelijke B) verloor zaterdag in de vooravond bij Wytewa Roeselare A met 62-50. De B-ploeg staat hierdoor op een 9e stek in het klassement.¬†Osiris Aalst C (2e provinciale B) was bye en kwam dit weekend niet in actie.
  • Waterpolo: de Seniors van Neptunus Aalst (3e Divisie) speelden zaterdagavond in het verre Eupen. De wedstrijd eindigde in een ware thriller, eindstand 13-14 voor Neptunus. Door de winst van Waregem tegen Seraing blijft Aalst samen met Waregem op kop staan in het klassement. Beide teams verloren nog maar 1 van de 8 wedstrijden.¬†Periodestanden: 4-4/4-1/2-4/3-5
  • Darts: dit weekend was er geen competitie in Superliga A + B en 1e Klasse A + B. De volgende speeldag wordt volgende vrijdag 27/11 afgewerkt. Alle info via www.aalstersedartsfederatie.be
  • Handbal: in Liga 3 Heren won HC Aalst op de 8e speeldag bij Apolloon Kortrijk met zeer nipte 27-28 cijfers. HC Aalst staat hierdoor samen met Brasschaat op de eerste plaats in het klassement.¬†De Dames verloren dan weer zwaar bij co-leider Rhino, eindstand maar liefst 11-41! Aalst blijft door deze zware nederlaag allerlaatste in het klassement.
  • Volleybal: de dames van Kangoeroes Aalst (1e provinciale) verloren hun thuiswedstrijd tegen A. Melsele B met droge 0-3 cijfers. Kangoeroes zakt hierdoor naar een 10e plaats in het klassement. (dit wel met 2 wedstrijden minder gespeeld)
  • Hockey: Patria Aalst: vanmiddag verloren de Heren van Patria met zware 6-0 cijfers bij Beerschot 6. Hierdoor staat Aalst op een troosteloze 10e plaats in het klassement. De wedstrijd van de Dames werd uitgesteld naar een latere datum.
  • MTSA (Mini Tornooi Stad Aalst): De rangschikking en uitslagen van de ploegen uit 1e en 2e afdeling kan u lezen via deze¬†link.¬†Een opmerkelijke uitslagen van afgelopen weekend: Golden Boys – New Gildenhuis 13-1! (tweede afdeling)