Bij Eendracht Aalst waren er voor het duel tegen Racing Mechelen geen wijzigingen ten opzichte van vorige week. Trainer Geeraerd had al aangegeven dat hij voortaan steevast met een twee spitsensysteem wil uitpakken.

Dus bleef het succesvolle spitsenduo Lusamba-Bokila in de Aalsterse vuurlinie staan.Voor aanvang van de wedstrijd was er een mooi eerbetoon voor de slachtoffers van het terrorisme, onder toeziend oog van een grotere politiemacht dan normaal al had de reputatie van de bezoekende supporters daar wellicht meer mee te maken.

Eendracht begon furieus aan de wedstrijd en zette de bezoekers meteen vast op eigen helft. Toen de bezoekers even uit de Aalsterse omkwelling kwamen met een vrije trap, kon Eendracht na dom balverlies meteen gevat counteren maar Bokila liep zich te pletter.

Ook Lusamba bleek niet scherp genoeg toen hij verrast was van een uitstekende voorzet van Matthias Lievens. Na tien minuten brak de Mechelse afweer. Een verre inworp van Martin werd door Lusamba en Bokila dit keer wel uitstekend verlengd tot bij Matthias Lievens, die met een knap gekruist schot Eendracht op voorsprong bracht (1-0).

Eendracht bleef Mechelen constant de baas en keer op keer liet de bezoekende defensie zich in de rug verrassen. Toch verzuimde Eendracht om de score verder op te drijven. Martin werd zo verschillende keren in extremis afgeblokt, Bokila kwam te laat op een te harde voorzet van Lusamba en Bogaerts duwde de bal over doel.

Toch was het Mechelen dat, door Aalsterse nonchalance, nog twee kansen kreeg via Villano en Dahman maar doelman Van Den Noortgaete moest niet ingrijpen. Met Bael in de plaats van de geblesseerde Lusamba dook Eendracht met een krappe voorsprong de rust in.

De tweede helft had heel wat minder om het lijf. Amper afgetrapt sloegen de bezoekers meteen toe. Na verdedigend knoeiwerk van de thuisploeg kwam de bal bij de volledig vrijstaande Figys die met een heerlijke krulbal Kevin Van Den Noortgaete het nakijken gaf (1-1).

Meteen na de Mechelse gelijkmaker kreeg alweer Bokila, na mistasten in de bezoekende defensie dit keer, een nieuwe vrijgeleide maar de Nederlander verkwanselde opnieuw een reuzekans en kreeg de banbliksems van het publiek over zich heen.

Toch was het dezelfde Bokila die even later op snelheid een nieuwe open doelkans afdwong en ditmaal wél raak trof (2-1). Tussendoor had Van Den Noortgaete met zijn enige -maar uitstekende-tussenkomst de bezoekers van een tweede doelpunt gehouden.

Na de Aalsterse voorsprong beperkte de thuisploeg zich tot controleren van de wedstrijd al leek Eendracht op dat ogenblik ook niet veel beter meer te kunnen.

Hoewel de bezoekers nog tot het uiterste gingen om iets uit de brand te slepen, het mocht niet meer baten. Zo wint Eendracht van een zwak Racing Mechelen en kan het met veel vertrouwen afzakken naar het Waasland, waar het volgende week Temse partij geeft.