Eendracht haalde het zondagnamiddag met 2-0 van RES Acrenoise.  Cor Gillis en Preben De Man waren de schutters van dienst en zorgden voor een derde overwinning op rij.

De geschorste Malick Gaye werd in de basis vervangen door Falko Geenens. Verder had trainer Dirk Geeraerd een plaatsje gereserveerd voor Olivier Lusamba. Hierdoor begon Preben De Man op de bank.

De eerste echte kans van de partij leverde meteen het openingsdoelpunt op. Na een kortgenomen hoekschop tussen Philippe Janssens en Steve Bael schilderde eerstgenoemde de bal op het hoofd van Cor Gillis en de mee opgerukte verdediger kopte overhoeks in doel (1-0). Eendracht bleef zich gevaarlijk tonen maar de pogingen van Niels Martin en Steve Bael verdwenen naast.

Aan de overzijde was het opletten geblazen na een mooie combinatie van de bezoekers. Loïc Thissen besloot over. Even later claimde heel Aalst een penalty toen Niels Martin neerging na een tackle. Scheidsrechter Laurens Meeus ging er echter niet op in. Na 25 minuten waren de wit-zwarten dicht bij een tweede treffer.

Bij een corner werd de bal achteruit gelegd en Philippe Janssens zag zijn schot op de lat uit mekaar spatten. Nadien werden de kansen schaarser. Gregory Delwarte had wel nog een knappe reflex in huis na een kopbal van Olivier Lusamba maar de lijnrechter had ook voor buitenspel gevlagd. Eendracht dook dus de rust in met een krappe voorsprong.

In het begin van de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Philippe Janssens viseerde de vuisten van Gregory Delwarte en de doelman pakte eveneens een poging van Steve Bael. Bij een snelle uitbraak van Acrenoise verlengde Loïc Thissen de voorzet over doel. De wedstrijd verwaterde en kansen bleven uit.

De Henegouwers konden Kevin Van Den Noortgaete niet bedreigen en als Eendracht dreigde uit te breken, werd er steevast gevlagd voor buitenspel. Een tiental minuten voor het einde werd het duel in een beslissende plooi gelegd. Preben De Man werd aangespeeld en de linkerflankspeler knalde de 2-0 in de benedenhoek. Nadien voorkwam Gregory Delwarte nog grotere cijfers door pogingen van Yannick Wagner en Niels Martin te stoppen.

Eendracht pakt 9 op 9 door deze verdiende zege en springt in het klassement naar een gedeelde vierde plaats. Volgende week staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma met Sint-Niklaas als tegenstander. Voor aanvang wordt ons Europees team van 1995 gehuldigd en is er een speciale buffetformule in het clubrestaurant.

(Verslag: Eendracht-Aalst.be)