Voetbaloverzicht : Eerste punt SKL Ternat

Na vijf speeldagen heeft SKL Ternat haar eerste punt beet. Het hield in eigen huis Braine op een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd had weinig om het lijf en beide doelmannen beleefden een rustige namiddag. Pas in de slotfase rook thuisspeler Schmidt zijn kans, maar doelman Starquit liet zich niet verrassen.

Meer animo tussen Hoeilaart en FC Merchtem 2000. Op het synthetische veld kwam de thuisploeg op voorsprong via Ghys, maar Gaudi bracht zijn ploeg langszij. Via een gelukje kwamen de bezoekers zelfs op 1-2 maar Kalala scoorde via een sublieme lob de gelijkmaker. Na de rust zorgde Mekhalfa voor een nieuw Merchtems feestje maar op penalty kwamen de gastheren opnieuw gelijk. Tien minuten voor tijd besliste Glisic het spektakelstuk met een mooie plaatsbal in het voordeel van Hoeilaart.

Kester-Gooik aan de leiding in tweede

De leidersploeg had het niet onder de markt tegen de RDS Jette maar Neetens bracht zijn team wel op voorsprong. Ben Kassem maakte gelijk maar net voor het eindsignaal scoorde Schoukens met het hoofd de winning goal en tilt Kester-Gooik naar de leidersplaats.

KFC Meise incasseerde na de rust twee Pamelse doelpunten en kon de scheve situatie niet meer rechtzetten. Verder dan de eerredder van Capiello kwamen de bezoekers niet. BOKA United trok tegen Oetingen meteen het laken naar zich toe en Voglaire zette die overmacht om in een doelpunt. Na rust herstelde de thuisploeg zich en De Boeck lukte de gelijkmaker. Op vrije trap maakte Depester de 2-1. SK Leeuw pakte in extremis een punt tegen rode lantaarn Beersel-Drogenbos. Pas in de slotfase kon Taurin de vroege openingstreffer van Hautman uitwissen en Leeuw behoeden voor een zure nederlaag.

Beigem over Relegem naar de leiding

Beigem verloor op Kapelle o/d Bos nog in de eerste helft Cruz Ramirez met een rode kaart maar ondanks de numerieke minderheid wonnen de bezoekers verdiend met 1-3. Relegem geraakte in eigen huis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Ramsdonk en moet Beigem laten passeren in de stand. Peizegem pakte zijn eerste zege van het seizoen. Het versloeg Perk met 2-1 dankzij doelpunten van De Decker en De Vleminck. Asse-Zellik  kon pas in de slotfase de zege veiligstellen tegen SK Steenhuffel. Paesmans zorgde voor de 2-1, meteen de eerste driepunter voor de titelfavoriet.

Eizeringen maakte brandhout van Hekelgem. De leiders werden al snel tot tien herleid na een rode kaart voor Gino De Waegeneer. Nadien stond er geen rem op de thuisploeg en De Roeck en tweemaal Vigil zorgden voor de 3-0 ruststand. In de tweede helft diepte Eizeringen de score verder uit via opnieuw De Roeck en Mestdagh.

 

 

 

Topartikels bij Goeiedag.be