Asse-Lennik moet (nipter dan ooit) de duimen leggen

Het staat 2-1 in de finale van de play offs tussen Roeselare en Asse-Lennik. In Roeselare moest Asse-Lennik, zij het na een zeer bevochten wedstrijd, de duimen leggen. De setstanden zeggen genoeg: 25-20, 29-27, 27-29 en 25-23. Beide ploegen zijn mekaar waard maar in eigen huis kan je altijd dat tikkeltje meer dat nodig is om de overwinning uiteindelijk binnen te halen.

Dat had Asse-Lennik vorig weekend bewezen door datzelfde Roeselare in het Molenbos te verslaan met 3-2. Ging nu de eerste set vrij vlot naar Roeselare dan sloeg Asse-Lennik in de tweede een ruime kloof. Toch moest het de set nog uit handen geven na een 29-27 eindstand.

Ook in de derde set werd gestreden op het scherp van het zwaard. Dank zij o.m. ‘Speler van het Jaar’ Robin Overbeeke ging die derde set met 27-29 naar Asse-Lennik. In de vierde set gaf Roeselare het niet meer uit handen.

Morgenavond volgt mogelijk een beslissende match maar Asse-Lennik is niet van plan om zich thuis te laten verslaan. ‘Over mijn lijk,’ was de commentaar van Robin Overbeeke. De vastberaden blikken van zijn ploeggenoten beloofden niet veel goeds voor Roeselare.

Asse-Lennik – Roeselare, sporthal Molenbos, vrijdag 1 mei om 20.30 uur.