Voetbaloverzicht : Hekelgem en Relegem in spektakelstuk

KSLK Ternat zette zaterdagavond haar ongeslagen reeks verder op het veld FC Merchtem 2000. Sleewaegen en Cordier besliste de wedstrijd al in het eerste kwartier. Cordier telde de thuisploeg net voor rust helemaal uit en zorgde meteen voor de 0-3 eindstand. Stevige revanche voor de Ternatse coach Geeraerts die vorig seizoen aan de slag was bij FCM2000.

Roel Van Den Brande wiste een snelle Strombeekse achterstand uit maar in de tweede helft nam Bierbeek vlot afstand en zorgde met een 1-4 overwinning voor het schaamrood bij de thuisploeg. VK Liederkerke stond na 40 min op rozen dankzij een doelpunt van Desaegher. Maar in het slot kwam Crossing Schaerbeek stevig opzetten en Gharbi en Ben Hamane stuurden Liedekerke zonder punten huiswaarts.

Winning goal De Wulf

Asse-Zellik hield lange tijd gelijke tred met FC Borght maar diep in de tweede helft bracht Dos Santos de leider op voorsprong. Di Miceli en Robberechts diepten de score uit tot 0-3. De koploper profiteert optimaal van het puntenverlies bij de concurrenten. SK Leeuw bleef op 0-0 steken bij Teralfene terwijl Kester-Gooik zich met 2-1 te sterk toonde van BOKA United. Van Guchte benutte een strafschop in minuut 55 nadat  Ysenbaert de bezoekers op voorsprong had gebracht. De Wulf bezegelde tien minuten voor tijd het lot van BOKA.

Eendracht Hekelgem en Toekomst Relegem speelden zaterdagavond 3-3 gelijk. Vooral in de eerste helft kregen de supporters waar voor hun geld. De Bolle opende na 4 min de score maar nog voor het eerste kwartier had Amanchar al gelijk gemaakt. Iets voorbij het halfuur liet De Raes de thuisploeg een tweede keer juichen maar Van Vaerenbergh nette even later de 2-2. Nog in een aantrekkelijk eerste helft zorgde De Brabanter voor de 3-2 ruststand. Minder spektakel in de tweede helft al lukte Van De Voorde aan kwartier voor tijd de gelijkmaker.

KFC Meise op toerental

KFC Meise had geen problemen met RSD Jette B. De koploper in derde provinciale won overtuigend met 1-7. Stuckens en Cappiello scoorden elk twee keer. Mazenzele Opwijk won met het kleinste verschil van EMI Essene. Benzirar, de laatste weken steeds goed voor een doelpunt, scoorde net na de rust de 0-1 en daar bleef het bij.

Wambeek was niet opgewassen tegen een sterk Zuun. Ophalffens en Haesaert toonden zich trefzeker in de eerste helft,  Srifi ontnam alle Wambeekse hoop net na de koffie. In Liedekerke B РEizeringen kroonde Maroufi zich tot matchwinnaar in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd.

Topartikels bij Goeiedag.be