Eendracht-supporters niet gelukkig, bestuur wil club bij top 24 van het land (+ video's)

Het bestuur van Eendracht Aalst heeft op een supportersvergadering de stand van zaken uit de doeken gedaan.

De toekomst van de club wordt de komende weken bepaald, een tijdelijke verhuis dringt zich op, alleen moet nog worden gezocht waar Eendracht kan spelen.

Manager Yannick Van Aken bevestigt de problemen: het stadion is verouderd en niet meer klaar voor volgend seizoen. Financieel blijft het bij de club niet van een leien dak lopen.

Maar de stad wil bijspringen. Alleen dringt een tijdelijke verhuis zich op, of de club zakt dieper weg in het financiële moeras.

De stad wil ondertussen werk maken van de bouw van een nieuw stadion. Dat werd ook gecommuniceerd aan de supporters.

Logisch dat velen niet positief reageren want een verhuis naar mogelijks rivaal Dender is een brug te ver. Maar heeft de club nog alternatieven? Het bestuur blijft zoeken.

Voor het eerst in jaren beweegt er – willens nillens – iets in het Eendracht dossier. De redding van de club en vooral de herindeling bij de top 24 (hervorming voetbal) is een prioriteit voor het bestuur.

Een nobel en realistisch doel, want het bestuur dat de club nu al enkele seizoenen boven water houdt, beseft dat het dit is, of ……niets.  

Licentiedossier

In het licentiedossier, waardoor het naar derde klasse dreigt te moeten zakken, valt het verdict op 16 februari.

De ploeg moet voldoen aan de strengere licentievoorwaarden en dat betekent dat de verlichting moet worden aangepast en de capaciteit worden verhoogd tot 4000 toeschouwers.

De capaciteit van het Pierre Cornelisstadion bedraagt nu 3600. Omwille van de veiligheid mag er niet meer volk plaatsnemen op de tribunes.

Nog groter is het probleem van de verlichting. Voor Eendracht betekent dit een investering van ruim 600.000 euro. Geld dat door de stad moet worden betaald.

Stad en club zitten momenteel regelmatig samen om een oplossing te zoeken. Indien afwijkingen worden toegestaan kan de club misschien nog een seizoen blijven aan de Bredestraat.

De piste van een nieuw stadion op Aalsters grondgebied wordt onderzocht. Probleem is de geschikte locatie vinden. De stad stelde hiervoor een bureau aan.