Eendracht Aalst haalt drie punten op Geel (+ video)

Eendracht Aalst won zaterdag verdiend op het veld van rode lantaarn ASV Geel.

In het eerste halfuur had Eendracht voldoende kansen om de wedstrijd in zijn beslissende plooi te leggen. Pas een kwartier voor het einde viel het doek voor de Geelse Zotten.

De thuisploeg probeerde wel maar kon te weinig uitgespeelde kansen op de mat brengen. Door deze zege nestelt Aalst zich opnieuw in de top drie van het klassement.

Gretig en dominant Eendracht

Coach Van Acker wijzigde zijn elftal op één positie. Donjet Shkodra verving Niels Martin op de rechterflank. Aalst begon het gretigst aan de wedstrijd.

Al na twee minuten noteerden we de eerste kleine dreiging via een schotje van Gianni De Neve. Nog geen tien minuten later is het al raak voor Aalst.

Donjet Shkodra werd goed diep gestuurd op rechts en zijn overhoekse schot was onhoudbaar voor de Geelse goalie Blondeel.

De thuisploeg had hier geen antwoord op en Eendracht bleef het spel maken. Tien minuten later kon het al 0-2 staan. Aalst counterde snel en goed op een Geelse hoekschop maar het schot van Philippe Janssens strandde op Blondeel.

In de herneming zag ook Shkodra zijn voorzet gekeerd door de thuisdoelman. Net iets voorbij halfweg de eerste helft stond Kevin Janssens aan het kanon.

Onze linkspoot zag zijn knal voorbij het Geelse doel zoeven. Pas op het halfuur moest Van Den Noortgaete voor het eerst in de wedstrijd in actie komen. Hij kwam gepast tussenbeide op een lange bal richting Annab.

Even later moest Mike Smet geblesseerd naar de kant. Hij kwam enkele minuten voordien onzacht in aanraking met Marijn Steurs, die voor deze aanvallende fout een gele kaart kreeg.

Smet werd vervangen door Matthias Lievens. Geel kwam stilletjes aan wat meer in de wedstrijd maar zonder bedreigingen voor VDN. We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

Geel sterker met tien

Het was duidelijk dat de Geelse spelers een donderpreek kregen van van trainer Eric Franken want het was de thuisploeg die het gretigst uit de kleedkamer kwam.

Kerckhofs en Steurs stelden Van Den Noortgaete op de proef maar onze doelman liet zich niet in de luren leggen.

Misschien trok de thuisploeg wel iets te hard van stapel want na vijf minuten spelen kreeg Marijn Steurs zijn tweede gele kaart. Zo moest Geel nog zeker 40 minuten verder met tien man.

Maar dit lieten ze alvast niet aan hun hart komen en Geel probeerde de betere ploeg te worden in de tweede helft. Het ontbrak hun vooralsnog aan goede kansen.

Deze kwamen er wel na een uur spelen. Gielis werd op rechts goed vrijgespeeld en stormde op Van Den Noortgaete af. De Aalsterse supporters haalden opgelucht adem want Gielis knalde over.

Tien minuten later noteerden we de beste kans van de wedstrijd voor Geel. De duidelijk uit buitenspel vertrekkende rechterflankspeler legde goed breed op Bossekota die onbegrijpelijk miste.

Ondertussen stonden Janssens en Janssens voor Eendracht aan het kanon maar hun schot ging telkens naast. Een kwartier voor het einde was het opnieuw Donjet Shkodra die de bal tegen de touwen knalde voor Aalst.

Dit doelpunt betekende het einde voor de thuisploeg want het licht ging zo goed als uit. VDN moest nog één keer tussenbeide komen in de voorlaatste minuut.

Door de snelheid van de actie raakte hij de bal al dan niet met de arm buiten het strafschopgebied maar de Nederlandse scheidsrechter oordeelde van niet.

Meteen daarna zette Gianni De Neve met zijn vijfde competitietreffer de 0-3 eindstand op het scorebord.

Wedstrijd sneller beslissen

Na de wedstrijd was Regi Van Acker gedeeld tevreden.

‘Na een halfuur spelen moest de wedstrijd eigenlijk al beslist zijn in ons voordeel. Er kroop te veel nonchalance in ons spel waardoor we Geel terug hoop gaven’, aldus de coach.

‘Tijdens de rust heb ik mij dan ook lastig gemaakt want dit Geel moet je niet in het spel laten komen en al zeker niet wanneer ze thuis spelen. Al bij al hadden we nog geluk want de misser van Bossekota was het keerpunt in de wedstrijd.’

‘We zitten nog steeds in een leerproces en na elke wedstrijd weten we waaraan we moeten werken. Zachtjes aan kan ik mijn stempel drukken maar de nonchalance wil ik nog uit de ploeg.’

‘Deze overwinning doet ons deugd en ook de nul houden is altijd fijn. We stappen natuurlijk wel met een goed gevoel de bus op”, besluit Van Acker.